Mikor kezdjem az intim torna gyakorlatokat?

Sok kismama tanácstalan abban, hogy mikor kell, ill. egyáltalán végezheti e várandósság idején is a tornát.

Azt hiszem, a leírtakból egyértelmű, hogy „ha az orvos másképp nem rendeli", minden kismamának ajánlott az intim torna. Tanácsolni szoktam, hogy kérjék ki előtte orvosuk véleményét, és ha ő nem talál kizáró okot, akkor bátran tornázhatnak. Kismamaként minél hamarabb ajánlatos elkezdeni, hiszen a gyakorlatok elsajátítása időt igényel. Maga a torna az utolsó hetekben is el elkezdhető, csak előnye a szülés folyamatában ekkor nem annyira jelentkezik.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A kismamák intim tornája hasonlóan, egyszerre történik a többiekkel. Különbség abban van egyrészt, hogy ők más testhelyzetben végzik a gyakorlatokat, másrészt pedig a tréningek után a kismamákkal a szülésre való felkészülésről beszélgetünk (pl.: apás szülés, orvosválasztás, alternatív szülési módok, stb.), esetleges tanácsokat adunk, tapasztalatokról számolunk be egymásnak. A tréning végén egyéni gyakorlatsort kap minden kismama belső szerveinek állapotától függően, ellátva olyan plusz feladatokkal, ami a szülést, majd a szülés utáni gáti regenerációt mihamarabb elősegíti.

Kedves Olvasó!

Felajánlom Neked segítségemet, kérve azt, ha bármilyen bizonytalanságot érzel a tornával kapcsolatban, vagy érdekel bármi, a témához kötődő, bátran kérdezz!

Igyekszem a megfelelő információt megadni, s ha esetleg olyat kérdezel, amire nem tudok rögtön válaszolni, a megfelelő szakember tanácsát is kikérem kérdéseddel kapcsolatban.

Szép szülést kívánok Neked!

Veszprémi Júlia
Kriston Intim torna tréner
e-mail cím: julia.v@freemail.hu
Telefonon bejelentkezés és információ 06-20-43-40-843
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások:
Kata 2011.01.11 22:35:45
Kedves Júlia, a következő kérdéssel szeretnék hozzád fordulni: 11 hetes terhes vagyok, a Kriston intim tornát másfél éve csinálom, bár a terhességem előtti időben kicsit elhanyagoltam (minden másod- harmadnap csak). Az elmúlt két hétben a végbelemben néha éles fájdalom jelentkezik, amire az orvos elmondta, milyen megoldást tud javasolni, ami nem hangzott túl vonzóan... A lazíto és végbél gyakorlatokat elkezdtem intenzívebben csinálni, és jelentős javulás következett be, de még mindig, ritkán előfordul. Van valami specifikus gyakorlat ennek a problémának az orvoslására? Válaszodat előre is köszönöm: Kata