Fogyókúra szoptatás alatt

A szoptatás alatti fogyókúrát legjobb elfelejteni, mint lehetőséget. A fogyókúra csökkenheti a bevitt tápanyag mennyiségét és értékét, ezáltal akadályozhatja a tejtermelődést.

Nem gondolnám, hogy bármelyik kismama előrébb helyezhetné saját alakját a gyermekének egészségénél.

Ennek ellenére azért van lehetőség arra, hogy bármely kismama visszanyerje eredeti alakját, ám erre nem a fogyókúra a megoldás.
 

Értékes táplálék

Első lépésként minden olyan élelmiszert ki kell zárni az életünkből, mely értéktelen, tehát nem hasznosul megfelelően. Ezek többnyire a cukros dolgok, a fehér pékáru, a chipsek, a gyorséttermi ételek, valamint azok a főtt ételek, melyek nem tartalmaznak egyáltalán sem fehérjét, sem vitamint vagy ásványi sót. Ezek általában a különböző tészták, lekváros, grízes, mákos tészta, valamint a sütemények.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Amennyiben ezeket felcseréljük húsfélékre, tejtermékre, zöldségekre és gyümölcsökre, valamint megfelelő mennyiségű vitamint és nyomelemet juttatunk a szervezetünkbe, ez már önmagában garancia a fogyásra, méghozzá anélkül, hogy negatív hatással lenne a tejelválasztásra. Hozzátenném, hogy ez még kifejezetten jót is tesz az anyatej minőségének.
 

Mozgás

A kismama eléggé fáradékony a szoptatás ideje alatt, ám ennek ellenére muszáj erőt vennie magán és napi rendszerességgel mozogni. Ez lehet csupán napi fél óra séta vagy otthoni torna, és bármilyen furcsa, ettől nemhogy fáradtabb lenne, de fel fog élénkülni kissé, és jobban fogja magát érezni.

Ezen kívül javítja a vérkeringést és az anyagcserét, ami mindenképpen fogyást jelent.

Nem szabad hagyni, hogy a fáradtság legyűrje az embert, hiszen ha a kismama elhagyja magát, azzal csak saját magának árt, hiszen a regenerálódás időszaka akár kétszeresére is nyúlhat. Tehát, a napi rendszeres mozgás nem csupán a külsőségek miatt fontos, hanem egészség szempontjából is érdekes lehet.
 

Megfelelő mennyiségű folyadék

Nagyon kevesen gondolnak erre, de a fogyás sikertelensége sokszor abból az egyetlen tényből származik, hogy az ember nem fogyaszt elegendő folyadékot.

Kismamák esetében, főként szoptatás ideje alatt ez különösen fontos, hiszen a tejelválasztás rengeteg folyadékot igényel a szervezettől.

Sok esetben előfordul, hogy az ember a szomjúság érzését összetéveszti az éhséggel, és ha kevés folyadék jut a szervezetbe, akkor ezt táplálék révén próbálja meg pótolni.

Ebből adódóan nagyon egyszerű a képlet, elegendő folyadékot kell fogyasztani, természetesen megfelelő minőségűt, lehetőleg tisztított vizet, és máris lecsökken a táplálék felvétel arra a mennyiségre, ami elegendő a szervezet számára.


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: