Szoptatás után milyen lesz a mellem?

A szoptatás utáni alakváltozástól való félelem szinte minden kismamában felmerül. Sok esetben az is előfordul, hogy már előre eltervezik a plasztikai műtét lehetőségét, annyira fontos számukra.

Érdekes, hogy sok esetben a kismamának ez sokkal fontosabb, mint párjának, ám erről nem is szereznek tudomást, mert olyan tabu témává válik, melyről nem is esik szó közöttük.

Van néhány dolog, még a plasztikai műtétet, vagy az alakváltozást követő depresszió kialakulását megelőzően, melyet meg lehet tenni annak érdekében, hogy az alakváltozás a lehető legkisebb mértékű legyen.
 

Táplálkozás

Bármennyire elrugaszkodottnak tűnjön, a helyes táplálkozásnak nagyon sok köze van a mell rendbe jöveteléhez. Amikor a kismama egészséges étrenden él, mely sok zöldséget, gyümölcsöt és húsfélét foglal magában, valamint megfelelő táplálék kiegészítőket, akkor a mell szövetei is igen gyorsan képesek regenerálódni.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A bőr sokkal rugalmasabbá válik, így az elnyúlás és a becsíkozódás, esetleges felrepedés a lehető legkisebb eséllyel következik be.

Ide tartozik az is, hogy a legkevesebb szintetikus adalékanyagokkal ellátott élelmiszert fogyasszuk, valamint megfelelő mennyiségű folyadékot vegyünk magunkhoz, ami természetesen nem cukros üdítő, hiszen ez meggyorsítja a regenerálódást, mely a mell állapotán és a bőr állapotán is látható lesz.
 

Megfelelő ruházat

A megfelelő minőségű melltartó viselése elengedhetetlenül fontos a mell alakjának megőrzéséhez, ezen nem szabad takarékoskodni, hiszen az elváltozásokat sokkal inkább meg kell előzni, hiszen azokat rendbe hozni sokkal nehezebb majd.
 

Megfelelő kozmetikumok

Már a terhesség utolsó fázisában érdemes olyan testápolót használni, mely a bőr rugalmasságát, illetve annak megőrzését elősegíti.

Nagyon fontos azonban, hogy lehetőleg olyan készítményeket használjunk, melyek természetes alapanyagokból készülnek. A szoptatás alatt úgyis csakis ilyen termékeket szabad használni, hiszen a bőrön keresztül is felszívódnak egyes vegyi anyagok, mely nem feltétlenül szükséges a baba számára.

Különböző gyógynövény borogatás is segítségre lehet, ám csak akkor érdemes ezzel kísérletezni, ha valaki nagyon jól ismeri a gyógynövényeket, valamint azok hatásait. A gyógynövényes borogatás és a szoptatás között mindenképpen meg kell tisztítani tiszta langyos vízzel a bőrt a mellen, mert a babának nem biztos, hogy ízleni fog, valamint nem biztos, hogy jót tesz neki.
 

Testmozgás

Testmozgás alatt nem feltétlenül mellizom erősítésre kell gondolni, hiszen ez csökkentheti a tejtermelődést. Sokkal inkább egy általános mozgásra, gyaloglásra, kocogásra, otthoni tornára kell gondolni, mely jó kondícióban tartja a kismamát.

Megfelelő testmozgás révén az anyagcsere optimális lesz, a regenerálódás folyamata felgyorsul, ez a mellek állapotán is látható lesz.


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: