Környezetünk

Szülés előtt pár nappal érdemes környezetünket rendbe tenni, különben nagyon fog idegesíteni tehetetlenségünk a szülés utáni napokban.

Érdemes teljesen kitakarítani a lakást, valamint kimosni mindent. Attól függően, hogy párunk mennyire együttműködő, érdemes megtanítani a mosógép használatára, így ideiglenesen el tudja látni ezt a feladatot.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Amennyiben van rá lehetőségünk, főzzünk előre jó pár napra és fagyasszuk le, hogy csak melegíteni kelljen. Érdemes figyelembe venni, hogy a szülés utáni napokban igen kevéssé fogjuk kívánni a szilárd táplálékot, főként leveseket, főzelékeket fogunk tudni fogyasztani, ezért ezekből érdemes „betárazni” a fagyasztót.

A babaruhákat készítsük be kivasalva a helyére, valamint szerezzünk be viszonylag sokat pelenkából és törlőkendőből, mert az igen gyorsan fogy, és az első két hétben teljesen biztos, hogy nem lesz kedvünk vásárolni menni.

Készítsük elő a baba fürdő és pelenkázó helyét, hogy már csak használatba kelljen venni.

Gondoljuk át alaposan, hogy mi az, amit minden nap el szoktunk végezni a lakásban. Ha megoldható, végezzük el előre, ha nem, találjunk rá segítséget. Lehet, hogy túlságosan körülményeskedőnek tűnik ez az írás, de a szülés utáni pár napban tényleg tehetetlen az ember, továbbá nagyon fontos a sok pihenés.

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: