Hajfestés

Évekig közkézen forgott az a tévhit, miszerint a hajfesték káros anyagai a kismama bőrén keresztül felszívódnak, ily módon eljutnak a magzat vérkeringésébe és ott különböző károsodásokat okoznak. Főként azokat figyelmeztették igen sűrűn erre a nagy igazságra, akik szőkítették hajukat.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A fenti állítás nem igaz. Amennyiben igaz lenne, minimálisan egy mondatban minden hajfesték dobozán szerepelnie kellene a figyelmeztetésnek. Tehát ez egy tévhit, bár ma is megoszlanak erről a vélemények, még a fodrászokat is megosztja. Van aki egyáltalán nem vállal kismamát hajfestésre, van aki saját maga kismamaként is festi saját és mások haját. Az biztos, hogy semmilyen bizonyíték nem áll rendelkezésre jelen pillanatban sem egyik, sem másik nézőpont igazának bebizonyításához sem.

A hajfestés valóban okozhat problémákat kismamák részére, de véletlenül sem a fejbőrön való felszívódás miatt, sokkal inkább a festés során belélegzett gőzök okozhatnak problémát. Ez természetesen nem csupán a hajfestékekre érvényes, hanem minden olyan fertőtlenítőszerre, hajlakkra és egyéb vegyszerekre, melyek egészségre káros kigőzölgéssel járnak.

Azok számára, akik végképp nem tudják eldönteni melyik érvelésnek higgyenek, léteznek bio festékek, melyek egészen biztosan nem ártalmasak a magzat fejlődésére.

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: