Szülés előtti utolsó napok

A szülés előtti pár nap, melyet úgy nevezünk „mindenórás állapot”, amikor bármelyik pillanatban megindulhat a szülés.

Minden nő életében fontos napok ezek, főként ha első babáról van szó, hiszen egy olyan dolog következik be, mely megváltoztatja teljes hátralevő életünket.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Nincs két egyforma ember, ezért nincs két olyan nő, aki teljesen egyformán élné meg ezeket a napokat. Egy dolog közös, az aggodalom. Sok minden miatt aggódunk ezekben a napokban, ki jobban, ki kevésbé. Van aki a fájdalom miatt aggódik, van aki a tejelválasztástól, van aki a fizikai megterheléstől és olyan is akad bőven, aki a párkapcsolatáért aggódik. Ezek természetes dolgok, hiszen egy idegen dologgal állunk szemben, ami még sosem történt meg velünk.

Nagyon sok információ elérhető manapság, továbbá elkerülhetetlenek a „jótanácsok”. Mindezek ellenére nem tudjuk pontosan mi fog történni, csak miután átéltük.

A további írások azzal a céllal készültek, hogy megismertessék a leendő anyákat azokkal az eshetőséggel, melyek bekövetkezhetnek, továbbá azokkal, melyek teljesen biztosan bekövetkeznek. Az érzést nem lehet átadni, de segíthetnek abban, hogy ne érje teljesen váratlanul a kismamát.

Érdemes elolvasni ezeket az írásokat, hiszen ha minden eshetőségre felkészülünk, akkor semmi nem ér minket váratlanul. Ez persze nem teljesen igaz, hiszen lehetetlen minden apróságra felkészülni, de törekedni kell rá.

Amennyiben minden adattal tisztában vagyunk, és megvan a tervezett szülés „forgatókönyve”, akkor a szülésen nem túlesni akarunk, hanem egy felejthetetlen élménnyé válik, mely az anyának és a babának is javára válik. Nézzünk szembe a tényekkel és szüljünk „könnyen”.

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: