Kismama testápolás

Ez az oldal az újszülöttekről szól, mégis érdemes néhány szót ejteni a kismamák testápolásáról, mely szülés után más kozmetikumokat, kellékeket és eljárást kíván, mint a kismama életében eddig bármikor.

A szoptatós kismamáknak érdemes beszerezni egy szoptatós melltartót, mely amellett, hogy kényelmes, és könnyű használni szoptatáskor, tartja a mellet, megelőzve annak megereszkedését.

Bimbóvédőt csak akkor használjunk, ha arra feltétlenül szükség van. Megelőzés céljából semmi értelme, hiszen negatívan befolyásolja a tejtermelődést és a baba sem eszik olyan szívesen. Amennyiben létrejön a kisebesedés, akkor természetesen ajánlatos a használata egészen a begyógyulásig.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Szükség van egy jó minőségű elasztikus testápolóra, mely lehetőleg főként természetes anyagokból készült. A mell bőrfelületére is lehet alkalmazni, továbbá a megnyúlt bőrt a has felületén is lehet vele kezelni. Egy jó minőségű krém nagyon jól rendbe tudja hozni az elnyúlt bőrt.

A terhességi csíkok kezelésére speciális készítmény szükséges, melyet ha elmulasztottunk a terhesség utolsó szakaszában, még a szülés után sem késő a használata.

Gátmetszés esetén a gátseb kezelésére az egyszerű kamilla főzet a leghatékonyabb. Ezt vatta segítségével tudjuk használni fürdés vagy zuhanyzás után.

A terhesség és a szoptatás alatt megváltozik a kismama hormon háztartása, és ez gyakran a bőrén és a haján is meglátszik. Ezért érdemes az eddig jól megszokott sampont lecserélni, és ideiglenesen, a szoptatás idejére, a megváltozott hajtípusnak megfelelő sampont használni.

Érdemes odafigyelni arra, hogy a baba érdekében a legkevesebb illatanyagot használjuk. Lehetőség szerint hagyjuk el a parfümöt, dezodort. Az egyéb kozmetikumokból is lehetőség szerint illatmenteset, vagy igen szerény illatút válasszunk. A baba értékelni fogja.

A kismama sem mindegy, hogy milyen vízben zuhanyozik, hiszen a zuhanyzás közben bőrön keresztül felszívódó klór mennyisége ugyanúgy eljut az anyatejbe, mint az összes anyag, mely táplálék útján kerül be. Érdemes mindkettőjük érdekében egy klórmentesítő víztisztítót beszerelni.

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: