Sebgyógyulások szülés után

Optimális helyzetben a szülés hüvelyi úton történik, és nincsen szükség gátmetszésre sem. Ebben az esetben nincsen semmilyen seb, melynek gyógyulnia kellene. Ilyenkor a kismamának csupán regenerálódnia kell, visszanyerni állóképességét, kiheverni a szülés fáradalmait.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>

Császármetszés seb

Császármetszéssel történő szülés esetén a hasi seb gyógyulása négy-hat hetet vesz igénybe. A gyógyulás ideje alatt a kismamának kímélő életmódot kell folytatnia, egyrészt a sérv elkerülése érdekében, másrészt azért, hogy a varrat fel ne szakadjon. Tartózkodni kell a fizikai megerőltetéstől, érdemes még a baba fürdetéséhez is segítséget kérni. Ülőfürdőt nem szabad venni, ezúton könnyen elfertőződhet a seb.

Gátseb

A gátmetszés után a szakszerűen elvarrt seb, hozzávetőlegesen 4-5 nap gyógyulási időt követel. A gyógyulás ideje alatt az ülőfürdő nem javasolt. A gyógyulás gyorsítása és a kellemetlen érzés megszüntetése miatt lehet használni a sebre kamilla főzetet vagy aloe vera alapú fertőtlenítőt. Egyéb krémek használata nem javasolt. A varrat kiszedésének idejére, amennyiben nem felszívódó varrat került használatra, a seb teljesen begyógyul, a kellemetlen érzés is elmúlik.

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: