Mosószerek

A baba ruháit, főként az első hónapokban, ajánlatos külön mosni a család többi ruháitól. Ez persze nem teszi lehetővé, hogy belekerüljenek a ruhába egyéb szennyeződések, hiszen azok visszamaradhatnak a mosógépben, de mindenképpen higiénikusabb, ha külön kezeljük.

A mosószerek közül nem könnyű feladat kiválasztani a legjobbat, ami a baba ruhájának tisztítására alkalmas. A ruha szövetszálai között mindenképpen visszamarad mosószer és öblítő maradvány, mely azután a baba bőrével érintkezik, ezért fontos, hogy olyan mosószert és öblítőt alkalmazzunk mely hipoallergén. Vannak erre a célra kifejlesztett bababarát mosószerek, érdemes azokat alkalmazni nem csak a baba ruháira, de a család ruháinak tisztításakor is, hiszen a mosógépben a maradványok keverednek.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A legoptimálisabb megoldás a mosódió alkalmazása, mely semmilyen szintetikus anyagot nem tartalmaz. Ez egy növény, a szappanfa termése, mely tökéletesen tisztít és semmilyen allergizáló hatása nincs. Előnyei közé tartozik, hogy nem kíván öblítést, ezáltal még egy vegyianyagot ki tudunk iktatni a folyamatból, továbbá illatmentes, mely komfortosabbá teszi a baba körülményeit. A babának nincs szüksége illatanyagokra ahhoz, hogy jól érezze magát, ellenkezőleg, sokszor irritálja egy-egy illat, amitől csak rosszul érzi magát.

Régebben, a textilpelenkák idején, a kismamák vasalással fertőtlenítették a tiszta pelenkákat. Nem kötelező érvényű ez a babaruhák tekintetében, de mindenképpen megnyugtató. Azokat a ruhadarabokat, melyek közvetlenül érintkeznek a baba bőrével érdemes kivasalni.

Ideális helyzet, ha a babának nincs túl sok ruhája, így gyakran fordulnak meg mosásban a ruhadarabok. Azok a ruhák, melyek sokáig állnak a szekrényben vagy a polcokon, magukhoz vonzzák a levegőben található port, mely időnek előtte allergiát válthat ki a babánál. Ésszerűségi szempontokból sem érdemes sok ruhát beszerezni, hiszen a baba fejlődése olyan nagy léptékű, hogy képtelen kihasználni nagy mennyiségű ruhatárát, viszonylag gyakran kell új méretet beszerezni belőlük.

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: