Megfelelő levegő

A levegő szennyezettsége elképesztő méreteket öltött napjainkban. Ez azokra a belső terekre is igaz, melyek olyan helyiségeket jelölnek, amiket rendszeresen és alaposan tisztítunk.

A helyiségek levegő szennyezettségét vissza tudjuk szorítani azzal, ha a legkevesebb szőnyeget, kárpitot alkalmazunk, mely a poratkák kedvenc lelőhelye.

Logikusan végiggondolva azt láthatjuk, hogy szellőztetés révén kénytelenek vagyunk beengedni a szennyezett levegőt a lakásba, így a baba szobájába is.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Az újszülött tüdeje még éppen megtanulta, hogyan kell lélegezni. Működése nem teljesen van kifejlődve. Immunrendszerére ugyanez igaz. Ezért fontos, hogy megóvjuk a lehetséges kórokozóktól.

Légtisztítók

A helyiség levegőjének megtisztítására a légtisztító készülékek a leginkább alkalmasak. Ezek a készülékek többnyire párásító funkcióval is ellátottak, mely által biztosíthatjuk a megfelelő páratartalmat a szobában. Ezzel sokat segítünk a babának, hogy légzése könnyebb legyen, és könnyebben fejlődjön. Az sem egy utolsó szempont, hogy a megfelelő páratartalom mellett az újszülött sokkal komfortosabban fogja magát érezni.

Illóolajok

Egy újszülött számára nem szükségeltetnek illatanyagok annak érdekében, hogy jobban érezze magát. Akár visszájára is fordulhat igyekezetünk, hiszen nem tudja közölni, ha egy illat nem tetszik neki.

Amennyiben olyan problémák adódnak, melyet illóolajokkal szeretnénk orvosolni, mindenképpen szakemberrel konzultáljunk előtte, hiszen a különböző illóolajoknak más-más hatásai vannak a felnőtt szervezetre és egy újszülöttre.

A legáltalánosabban használt illóolaj az eukaliptusz, légzéskönnyítő hatékonysága közismert. Bármilyen gyógyszertári készítménynél jobb megoldás lehet.

Óvakodjunk a baba szobájában a légfrissítők és egyéb illatosítók használatától. Nem csupán a kibocsátott illatanyag miatt, hanem inkább azért, mert nem tudhatjuk milyen vegyianyagokat bocsátanak ki a levegőbe, melyet azután a baba belélegez. Ezzel teljesen semmissé tehetjük a légtisztító hatékonyságát.

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: