Kozmetikumok

Napjainkban a kismama életvitele és az újszülött körülményei roppant széles kínálatot hoztak létre több iparágban egyaránt. Elképesztő mennyiségű fogyasztási cikk kapható minden apró momentumra, amit csak el tudunk képzelni. Ennek megvannak az előnyei és hátrányai egyaránt. A hátránya az, hogy olyan dolgokra is igényt teremtettek, melyek teljesen feleslegesek, nem könnyítik meg sem a kismama, sem a baba életét, mégis megvesszük, hiszen szeretnénk mindent megadni a gyermekünknek, azokat a dolgokat is, amire nincs is szüksége. Másik nagy hátránya, hogy olyan széles választékkal találjuk szemben magunkat, hogy roppant feladat eldönteni, melyik lesz a megfelelő számunkra. Természetesen, szeretnénk elkerülni azt a szituációt, hogy olyan termék kerül otthon használatba, mely bármilyen szempontból árt a babának. Sokszor nem sikerül, vagy csak szerencse dolga. A jó oldala, hogy legalább van miből választani, de mégis honnan tudhatnánk, hogy melyiket válasszuk.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A legnagyobb fenyegetettséget a kozmetikumok jelentik, hiszen ez egy olyan terület, melyhez igen kevesen értünk, talán néhány ezreléke a kismamáknak. Legalábbis vegyésznek vagy gyógyszerésznek kellene lennünk ahhoz, hogy egy flakon hátoldalán felsorolt összetevőkből tudjuk, hogy mi micsoda. Kénytelenek vagyunk a reklámokra, mások tapasztalatára, saját információinkra és a szerencsénkre hagyatkozni. Ez nem túl megnyugtató, igaz?

Nagyon kevesen teszik meg, de láttam már olyat, hogy a kismama megvett egy babafürdető kozmetikumot, majd hazavitte és a hátoldalán található összetevőket egyenként megkereste az interneten, majd megpróbálta értelmezni, legvégül feladta.

Pontos tanácsokat nem lehet ezzel kapcsolatban adni, nincs rá biztos módszer, hogy hogyan válasszunk kozmetikumot, de van néhány tényező, melyekre ha odafigyelünk, csökkenthetjük a rossz vásárlás esélyeit.

A következő cikkekben rövid leírások találhatók arról, hogy a kozmetikumok egyes típusai során mire érdemes elsősorban odafigyelni.

Sok sikert a jó választáshoz!

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: