Ártalmas környezeti hatások a babaszobában

Rengeteg környezeti hatás éri a babát, és nem csak akkor, amikor kivisszük őt a lakásból, hanem a lakáson belül, valamint a babaszobában is.

A vegyszerekről már több írásban is esett szó, ezért ezt csak érintőlegesen említjük meg. Vannak azok a vegyszerek, melyek a tisztítószerek részét képezik, ezért érdemes természetes tisztítószereket használni.

Vannak azok a vegyszerek, melyek rögzítő és ragasztóanyagként, vagy azok részeként használatosak, és éveken keresztül áramoltatják a légtérbe a káros összetevőket.

Amiről még kevesebb szó esett, az a matracok és a plüssállatok fontossága. A matracokban és a plüssállatokban előszeretettel felszaporodnak a poratkák, ezért ezzel óvatosan kell bánni.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A plüssállatokból nem kell nagy mennyiséget tartani a babaszobában, és azokat is lehetőleg pár naponta érdemes kimosni.

Matrac tekintetében olyat érdemes vásárolni, mely antiallergén, tehát nem teszi lehetővé a poratkák megtelepedését, valamint normál légáteresztő képességgel rendelkezik, hogy a verejtékezés útján távozó nedvesség kipárologjon a matrac belsejéből, és így nem telepednek meg a baktériumok, nem kezdődik gombásodás a matracon belül. Jól légáteresztő kókuszmatracok, melyek tartják a baba gerincét és mégis könnyen tisztán tarthatóak? Kattints ide és válogass kedvedre!

A másik legnagyobb problémát az elektroszmog jelenti a babára nézve, melyről igen keveset tudunk, és mivel nem látható veszélyforrás, ezért nem is foglalkozunk túl sokat a kérdéssel.

Érdemes tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy minden egyes elektromos berendezés bocsát ki elektromos mezőt, ami az emberi szervezet számára káros.

Bizonyított tény, hogy nagyon sok betegség kialakulását elősegítheti, ha valaki elektromos berendezések által kibocsátott sugárzásnak teszi ki magát, természetesen itt elsődlegesen arról van szó, ha ez túlzott mértékű.

Ellenben a babának semmilyen elektroszmog hatásra nincs szüksége, szervezete, immunrendszere egészen más feladatokat kell, hogy ellásson, ezért figyeljünk oda erre a kérdésre.

A lehető legkevesebb elektromos berendezés legyen a babaszobában. Néhány berendezésre feltétlenül szükség van, mint például a párásító és páraelszívó készülékre, a légzésfigyelőre, néhány fényforrásra.

Amire egyáltalán nincs szüksége, az a szobájában lévő wifi kapcsolat, mobil telefon és töltő, folyamatosan működő rádió vagy televízió.

Azon túl, hogy ezek a készülékek összességében igen nagy elektroszmogot bocsátanak ki, a baba nyugalmának sem tesz jót, ha folyamatosan ki van téve hanghatásnak.


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: