Habképző mosóaktív anyagok

Sodium Lauryl Sulfate – SLS

Más néven nátrium szulfát, rengeteg kozmetikai készítményben megtalálható, aminek habzó hatást kell biztosítani. Ilyenek a tusfürdők, samponok, fogkrémek.

Rengeteg negatív élettani hatása van ennek a vegyianyagnak. Érdekes, hogy attól függetlenül, hogy fogkrémek alkotóeleme, fogszuvasodást okoz, valamint károsítja a fogínyt és a fogzománcot.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Ez egy igen erőteljes hatásfokú vegyianyag, mely erőteljesen szárítja a bőrt és a hajat, allergiás reakciókat vált ki a bőr felszínén, valamint légzési nehézségeket okozhat.

A szervezetbe kerülve létfontosságú szerveknél maradandó károsodást okozhat, és ami nagyon lényeges, hogy pici gyermekek esetében akadályozza a szem fejlődését. Ez például egy igen fontos szempont, ha samponról van szó, ami majdnem minden esetben érintkezik a szemmel. Felnőttkorban elősegíti a szürke hályog kialakulását.

Biztonságos, minőségi és a bababőr számára megfelelő babasamponok ide kattintva!

Sodium Laureth Sulfate – SLES

Ez a vegyianyag az SLS alkoholos változata, mely komoly kiszáradást okoz. Rákkeltő nitrátok és dioxidok keletkeznek a hajmosás során.

Bizonyított tény, hogy már egy alkalommal is, a hajmosás során, nagy mennyiségű nitrát jut a szervezetbe, mely elképesztően romboló hatású az egészségre nézve.

Ammonium Lauryl Sulfate – ALS

Más néven nátrium lauril szulfát, mely a legtöbb samponban és tusfürdőben megtalálható, ez segíti elő a habzást.

Élettani hatásai igen veszélyesek. Irritálja a bőrt és a szemet, különböző szervekre mérgező hatással van. Fejlődési és reproduktív problémákat okoz a szervezetbe jutva. Idegi és hormonális problémák alapvető kiváltója lehet. Olyan mértékű biológiai és sejtelváltozásokat okozhatnak, mely egyenes út a rákhoz és egyéb mutációkhoz.

Ammonium Laureth Sulfate – ALES

Ez a vegyianyag az ALS alkoholos változata, mely révén az élettani hatások szinte megegyeznek.Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: