Szintetikus anyagok

Manapság szinte bármilyen kozmetikumra tekintünk, legyen szó akár krémről, akár tusfürdőről, akár samponról, melyeket minden ember használ, szinte nem találunk olyan terméket, mely ne lenne telítve szintetikus anyagok tömkelegével.

Vegyük alapul a tusfürdőket, melyekbe sajnos a babafürdetők is beletartoznak. Ezek a tisztálkodó szerek elsődleges tartalma a mosóaktív anyag, ettől habzik olyan szépen a tusfürdő, és ettől szárad ki a bőrünk. Arról nem is beszélve, hogy a használt vegyszer, a Sodium Laureth Sulfate igen káros a szervezetre nézve. Bevizsgált, minőségi babafürdetők ide kattintva, hogy a legjobbat tudd a gyermeked számára nyújtani!

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Hasonló anyagokat alkalmaznak a samponok tekintetében, csak kicsit többet, mivel egy samponnak még fokozottabb habzást kívánnak biztosítani. Biztonságos, minőségi és a bababőr számára megfelelő babasamponok ide kattintva!

A szintetikus anyagok nem csak a bőrünk felületét károsítják, bár ez sem egy elhanyagolható szempont, mivel bőrgyulladást és egyebeket okozhatnak, de a bőrön keresztül felszívódva a belső szerveket károsítják, működésüket módosítják.

A különböző illatanyagok és színek szintén vegyi úton vannak előállítva, amik szintén olyan bőrön keresztül felszívódó méreganyagok, melyre szervezetünknek semmi szüksége.

Mivel fürödjünk?

Vannak úgynevezett bio tusfürdők, melyek nem tartalmazzák ezeket a szintetikus mosóanyagokat. Vannak olyan tenzidek, melyek növényi eredetűek, és a hatásuk hasonló, csak gyengébb.

A bio tusfürdők is habzanak bizonyos mértékben, de közel sem annyira, mint a megszokott tisztálkodó szerek, melyeket a drogériák polcain láthatunk.

A habzásra nincs szükség ahhoz, hogy a szennyeződéstől megszabadítsuk bőrünk felületét, ezt csupán a reklámok hitetik el velünk, ezzel generálva forgalmat a szintetikus vegyszerekkel telített termékeknek.

Mitől bio a biokozmetikum? Kattints ide és megtudod!

Gyermekünk egészsége

A szintetikus vegyszerekkel telített babafürdetők és babasamponok még sokkal veszélyesebbek, mint amit felnőtt emberek használnak, mégpedig azért, mert a gyermekek bőrének áteresztő képessége még jóval nagyobb, mint a felnőtteké, ezért az ő szervezetükbe sokkal nagyobb mennyiségű vegyszer jut egy fürdés során.

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: