Terhesség a 19. hétben

Esedékes a második ultrahang vizsgálat, ez a genetikai ultrahang néven ismert, mellyel már kiszűrhetők a belső szervi vagy csontrendszerbeli rendellenességek, s megvizsgálják a magzatvíz, a méhlepény és a köldökzsinór állapotát is.

Ha szeretnél 4D-s ultrahang vizsgálatot, most a legérdemesebb, mivel a baba a nagy hely miatt izeg-mozog, szopja az ujját, s egyéb érdekes dolgokat művel. A kicsi már 230 gramm körüli és megjelenik a testén a lanugo és a magzatmáz. A lanugo a magzatpihe, s a magzatmázzal, egy fehérkrémes réteggel együtt védi a pici bőrét. Megbízható, jól felszerelt és rutinos ultrahang stúdióra vágysz? Gyere hozzánk! Kattints ide!

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A lány babák petefészke már tartalmaz kezdetleges petéket, s a kisfiúknál is jól látszik a hímvessző. Megjelennek a tejfog-csírák mögött a maradandó fogak kezdeményei is. Ezért is fontos a mama helyes táplálkozása, mert a fogkezdemények alapja itt is a kalcium, tehát elegendő kalciumbevitel elengedhetetlen, sok más vitaminal, vassal, omega 3 al, stb.

A baba élénk mozgása miatt nehézségeid lehetnek az elalvással, ez a harmadik trimeszterben jellemző lesz. A kamilla-, majoránna-, és a citromtea, valamint egy kis meleg tej vagy lefekvés előtti testmozgás segít elaludni. Fogyassz ezeken felűl sok B-vitamint, amit a halak, a vörös húsok, a tejtermékek, a tojás, a hüvelyesek, a csonthéjas magvak, a rizs, illetve a teljes kiőrlésű kenyerek bőségesen tartalmaznak.

A fokozott anyagcsere és vérellátás jót tesz a hajadnak és a körmeidnek, viszont a fogínyed könnyebben gyulladhat be, ezért ne hanyagold a rendszeres fogorvosi ellenőrzéseket. 
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: