A vajudásnál használatos természetes módszerek

Pszichoprofilaxis

A pszichoprofilaxis lényege a félelem és a szorongás csökkentése, az információk átadása, illetve a szülés lefolyásának, valamint körülményeinek az ismertetése. Bizonyított tény, hogy az apa jelenléte lényegesen csökkenti a szorongást. Ennek a módszernek az előnye, hogy nincs mellékhatása és növeli a biztonságérzetet, viszont ezzel egyidejűleg nincs fájdalomcsillapító hatása. Mindenképpen előzetes felkészülést és türelmes, tájékozott segítőket igényel.
 
-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>

Aktív szülés

Az aktív szülés lényege, hogy sokkal hatékonyabban küzdünk meg a fájdalommal, ha szembenéző stratégiát alkalmazunk. Segítenek abban, hogy a szülő nő az ősi ösztönei szerint alakítsa a vajúdását. Ennek előnye, hogy semmilyen mellékhatása nincs, viszont az orvosi beavatkozásokat nehezebben kivitelezhetővé teszi és a legtöbb kórházban nehézségekbe ütközik az aktív szülés megvalósítása.

TENS

A TENS, azaz az elektrostimuláció alkalmazásakor két elektródapárt helyeznek el a csigolyák közelében, amelyekbe gyenge egyenáramot vezetnek. Ez a tágulási szakaszban fájdalomcsillapítást biztosít, viszont a kitolási szakasz fájdalomcsillapítására már nem elég hatásos. Ennek a módszernek mellékhatása nem ismert, a hatásmechanizmusa nem teljesen tisztázott és mivel speciális készülékre van szükség hozzá, csak kevés helyen hozzáférhető.

Szeretnél eljönni az ingyenes, elméleti szülésfelkészítő alkalmunkra? Akkor kattints ide és válaszd ki a következő időpontot!

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: