Természetes szépítőszerek

A kozmetikumokkal kapcsolatos írásokban már nagyon sok szó esett arról, hogy mely összetevők a legkárosabbak, amik a kozmetikumokban megtalálhatók, és ezek milyen hatással vannak a baba és a kismama szervezetére. Természetes kozmetikumokból viszont igen kicsi a választék, ezért érdemes egy pár szót szánni erre a témára is.

Mivel natúr kozmetikumok tekintetében igen nehéz a választás, nem csak azért, mert nagyon kevés van belőlük, de azért is, mert ezek legtöbbje nem túl olcsó, ezért néha más megoldáshoz kell folyamodni.

Előzetesen annyit érdemes tudni, hogy a kismamák hormonháztartása erősen különbözik attól az állapottól, amikor még nem voltak várandós vagy szoptatós kismamák, ezért még natúr kozmetikumok esetén sem tudhatjuk előre, hogy elérjük-e a kívánt hatást.

Zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek alkalmazása

Van azonban egy nagyon jó módszer arra, hogy valóban natúr szépítőszereket használjunk, és ez nem más, mint a zöldségek, gyümölcsök, valamint a természetes proteinek, tehát a tejtermékek felhasználása bőrünk állagának javítására.

Rengeteg recept található melyek némelyike szárazabbá, más viszont zsírosabbá teszi az arcbőrt, illetve a testbőrt. Vannak zöldségek és gyümölcsök, melyek ránctalanító hatásúak, más zöldségek vagy gyümölcsök pedig hidratáló hatásúak.

Ezeket a természetes pakolásokat pár perc alatt létre lehet hozni az alapanyagok és egy mixer segítségével.

A leggyakrabban felhasználható termékek a banán, az uborka, a tehéntúró, akácméz, zöld tea, tojás, dió, mandula, csokoládé, élesztő, citrom, tejszín és még sorolhatnánk.

Azok számára, akiket érdekel ez a lehetőség, mert éreznek magukban indíttatást ezek elkészítésére, nagyon sok helyen meg lehet találni azokat a recepteket, melyek egy-egy adott problémára nyújtanak megoldást.

Gyógynövények, olajok

Számtalan gyógynövény létezik, melyek nem csak egészségünkre, hanem szépségünkre is jó hatással vannak. Ezek némelyike fürdőkhöz javasolt, más gyógynövények illóolajok formájában felhasználhatók.

A natúr gyógynövények teljesen biztosan nem tartalmaznak semmi mást, és felhasználhatók teljes nyugalommal, ám várandós és szoptatós kismamák részére csak abban az esetben javasoltak, ha nagyon jól ismerik a gyógynövényeket, mert némelyek nem biztos, hogy jók terhesség alatt.

A leggyakrabban felhasznált gyógynövények, melyek egészségre és szépségre egyaránt hatással vannak az aloe vera, levendula, borsosmenta, citromfű, rozmaring, körömvirág.

Azok számára, akik anyagi szempontok szerint megengedhetik maguknak, ajánlottak az Erno Laszlo kozmetikumok, valamint az Ilcsi néni kozmetikumok, melyek minden elvárást felülmúlnak hatásukat tekintve, valamint kizárólag természetes alapanyagokból állnak.


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: