A terhesség 12. hete

A 12. héten, az ultrahangos vizsgálaton már jól látszódik a magzat minden testrésze. A hasnyálmirigy elkezdi termelni az inzulint, s a hangszálak is kialakulnak. Az agy reagál a fájdalomra. A kicsi hossza 8-9cm, a súlya kb. 15g. Már az ujját is szopja.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Elkezd nőni a hasad, s ha ikreket vársz, jól láthatóan nagyobb a pocakod, mint azoké a kismamáké, akik egy babát várnak. Lassan elmúlnak az émelygések, rosszullétek.

Vérvétellel és ultrahang vizsgálattal kiszűrhetők a Down és a Patau kórok. Ezek kromoszóma rendellenességek a babánál, amelyek a nyaki redője vastagságának mérésével megállapíthatóak. Megbízható, jól felszerelt és rutinos ultrahang stúdióra vágysz? Gyere hozzánk! Kattints ide!

A vizsgálat nem megterhelő, mindenképpen ajánlom, főleg ha 35 éven túl várod a picit. A 35 éven felüli nők esetében gyakoribb a Down vagy Patau kóros baba várása, ezért számukra biztosított a kromoszóma vizsgálat.

Egyéb kromoszóma vizsgálati módszerek is elérhetőek, orvosi ajánlásra illetve életkor szerint ajánlásra:
  • Amnioncentezis = Magzatvíz vizsgálat
  • Korionboholy vizsgálat = A magzati méhlepényből végzett mintavétel
  • Vérből vett kromoszóma vizsgálat = anyai vérből végzett vizsgálat


Tovább >>


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások:
anonym 2010.11.19 10:31:14
Kedves Kiskata, erre semmiképpen nem szeretnék válaszolni, menj el genetikai tanácsadásra, és ott megfelelő szakemberrel alaposan át fogjátok tanulmányozni az eredményeidet és az esélyeket. Ne haragudj az elutasításért, de ez tisztán orvosi kérdés.

kiskata 2010.11.18 17:42:09
Eredményem a következő.
12.hetes korban végzett kombinált tesztnél: PAPP-A 731.80 miu/L 0.63 MoM Szabad ß-hCG: 163.00 Ng/mL 4.32MoM Tarkóredő vastagság(NT) 1.82mm 1.18MoM
Kérdésem lenne, hogy pozitív erdemény után milyen további vizsgálatokon kell résztvennem és milyen esélyem van arra, hogy meg kell szakítani a terhességet?
Köszönettel: kiskata