A terhesség 14. hete

A baba hossza meghaladja már a 12cm-t is, a súlya az 50 grammot. Vizeletét a magzatvízbe üríti. A magzatvíz 3 óránként teljesen lecserélődik. A pici el tudja választani a hüvelykujját a többitől, és sokszor szopja. Az ujjszopás alkalmával megismerkedik bőrével, az ujjai alakjával, méretével.

Többféle reflexmozgás tapasztalható már a térdek és csuklók behajlításával, a végtagok mozgatásával.

A méhed egy kisebb görögdinnye nagyságával vetekszik, de méretét minden vizsgálaton pontosan mérik.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A hormonális változások is külső jeleket mutatnak. Mellbimbóid udvara, illetve anyajegyeid sötétebbek lesznek és megjelenthet egy csík is a hasad közepén, az ún. linea nigra, ez szülés után általában elmúlik. Világos bőrüeknél ez ritkábban látszik.

Ahhoz, hogy nagyobb mennyiségű vért tudjon keringetni, a szíved 20%-kal gyorsabban ver, ezért is célszerű tornázni járnod rendszeresen, vagy legalábbis napi rendszerességgel sétálni egy közepes tempóban, kb. 25 percet. Kismama torna megbízható szakemberekekkel egy csak nőknek kialakított edzőteremben? Igen, csak kattints ide!

Egyél sok vitamint, nyers zöldséget és gyümölcsöt. Ha valamit nagyon kívánsz, az valószínűleg hiányzik az étrendedből, a szervezeted úgy érzékeli, hogy szükséged lehet rá. Sokan az édeset sokan a savanyút kívánják, ez teljesen egyéni. Ha ez nem múlik, beszéld meg szaktanácsadóddal.Ha pótolni szeretnéd a vitaminforrásaidat vagy csak érdeklődsz a vitaminok iránt, akkor kattints ide!

Vitamin kiegészítés naponta ajánlott várandósan is. A vérképed eredményei alapján lehet hogy vas, vagy folsav, esetleg magnézium kiegészítését ajánlja az orvos. 
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: