Terhességi csíkok

Mit nevezünk terhességi csíknak?

A terhességi csík, vagy más néven stira többnyire a hasfalon jelentkező, vörös színű, márványos csíkok, de épp úgy előfordulhatnak a combon, vagy a melleken is. Kialakulásáért a bőr feszülése felelős, valamint az erek túlnyúlása, melyek elpattannak.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Az élénkpiros szín egy idő után elhalványul, a hegesedést követően pedig gyöngyház színre vált. Terhességi csíkok a várandósok mintegy háromnegyedénél megfigyelhető az ötödik hónap vége felé. Kialakulásukat segíti, ha a méh jobban előredomborítja a hasfalat. Ilyen helyzet pl. az ikerterhesség, a nagy magzati súly, vagy a több magzatvíz.

Hogyan előzhetjük meg, vagy kezelhetjük a stirákat?

Nagyon fontos, hogy már terhesség előtt is megfelelően kezeljük a bőrünket, és elegendő folyadékot vigyünk a szervezetünkbe, amely megakadályozza a bőr kiszáradását. Használhatunk olajokat(búzacsíra olaj), testápolókat(nagyon jó az aloe vera gél krémek és olajok alá, vagy magában). Szeretnéd megelőzni a terhességi csíkokat vagy halványítani a meglévőket? Speciális krémeink segítenek ebben, kattints ide!

Hajlam kérdése is a terhességi csík kialakulása. Általában az életkor előrehaladtával ennek a kialakulása kissebb mértékű, inkább a 16-26 éves korosztályban mutatkozik erősebb csíkokkal.

MIT NEM AJÁNLUNK:

Vannak, akik hideg-meleg váltózuhanyt javasolnak, ám terhesség ideje alatt ezt inkább ne alkalmazzuk, mert felkavarhatja a gyomrunkat.

Várandósság ideje alatt cellulitis kezelő krémeket ne alkalmazzunk, mert ezek feszesítő hatásúak és épp az ellenkezőjét szeretnénk elérni, azaz hogy a bőrünk megfelelően táguljon. Lényeges, hogy ki milyen ütemben hízik és hogyan tudja a bőre ezzel felvenni a versenyt. Viszont sose fogyókúrázzunk a terhesség alatt! Ha súlyosabb a stiraképződés, akkor a szülést követően ha muszáj esztétikai sebészhez fordulhatunk.
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: