Kőolajszármazékok

A kőolajszármazékok nagyon károsak a bőrre nézve, valamint függőséget okoznak.

A kőolajszármazékok azért nagyon károsak a bőrre, mert eltömítik a pórusokat, ezzel megakadályozva az elengedhetetlen bőrlégzést. Nem sok ember tudja, hogy a szervezetünk számára szükséges oxigén 5%-át bőrön keresztül vesszük fel a környezetből. Amennyiben ezt nem tudjuk megtenni, mert a bőr pórusai teljesen el vannak zárva, akkor ez egyrészt hiányt okoz, másrészt a bőrfelszínt teljesen elzárja az oxigéntől.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Ez további gondokhoz vezet, hiszen a bőr elveszíti természetes védekező képességét, ezáltal hajlamossá teszi a gyulladásra és egyéb bőrbetegségekre.

Mit figyeljünk a kozmetikumok csomagolásán?

A következőkben csak a leggyakoribb kőolajszármazékok lesznek felsorolva, melyek fel vannak tüntetve a kozmetikumok csomagolásán, ezáltal kapunk némi információt arról, mely termékek vásárlásától kell tartózkodni.

A leggyakoribb kőolajszármazékok a Vaseline (Petrolatum), Petrol Wax (Paraffinum-Liquidum, Ceresin, Cera Microcristallina, Ozokerit).

Milyen jelzésekből tudatjuk azt, hogy valami tényleg biokozmetikum és a fent felsorolt összetevőket nem tartalmazza? Kattints ide, ha kíváncsi vagy!

Hogyan vesszük észre, hogy nem megfelelő a kozmetikum?

Amikor egy krém érezhetően nem szívódik fel teljesen, hanem nehézkesen megtelepszik a bőrfelszínen. Amikor az ember érzi, hogy izzad a krém alatt. Amikor a krém ragad az arcon, és még huzamosabb idő után is érezhetően ott van a bőrfelszínen, akkor nagy valószínűséggel kőolajszármazék van a krémben.

Amikor valaki nem allergiás, ennek ellenére pattanásos és gyulladt a bőre, akkor is ezt kell elsődlegesen megvizsgálni, hogy a használatban lévő kozmetikumok tartalmaznak-e kőolajszármazékot, mert az elsődleges ok ez szokott lenni.

Az ajakápolók különösen veszélyesek, azoknak majdnem minden fajtája tartalmazza ezeket a káros anyagokat.

Érdemes áttérni azokra a kozmetikumokra, melyek növényi származékú olajjal készülnek. Természetesen, lesz némi köztes idő, amikor a bőrnek át kell állni az új, értékesebb anyagra, de ez egy-két hétnél nem fog több időt igénybe venni.

Milyen jelzésekből tudatjuk azt, hogy valami tényleg biokozmetikum és a fent felsorolt összetevőket nem tartalmazza? Kattints ide, ha kíváncsi vagy! 

Vásárolni szeretnél vagy csak nézelődni a biokozmetikumok között? Akkor kattints ide!

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: