A terhesség 30. hete

A baba egyre jobban növekedik, 1400 grammot nyom. Van már haja és érzékszervei egyre jobban fejlődnek. Légzési technikája is fejlődik és az anyagcsere folyamatok is jól működnek.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Egyre jobban nyomja a húgyhólyagot a növekvő méh ezért fontos, hogy gyakran üríts vizeletet. Ha nem tudod tartani, és cseppecskéket észlelsz nevetésre, köhögésre, akkor ideje, hogy végezz gátizom gyakorlatokat, amit egy 10 alkalmas torna kurzussal könnyedén megtanulhatsz, - bár már ezidáig is illő ezekkel a gyakorlatokkal dolgoznod.

Nem csak a kellemetlenséget szüntetheted meg így, hanem egyrészt a húgyúti fertőzéseket is megelőzheted, melyre a várandós állapot hajlamosabbá teheti a női testet, másrészt a szüléshez pont a gátizmok elasztikus képessége szükségeltetik, hogy nem kelljen gátmetszést végezni, és ne repedjenek be a szövetek.

A nagy súly miatt többször érezheted magad fáradtnak, álmatagnak és a duzzadt lábak, kezek is zavaróak lehetnek. Pihenj, ha úgy érzed, hogy arra vágysz, viszont ha elég erősnek érzed magad, mozogj, mivel a torna jót tesz a közérzetednek és csökkenti a hátfájást is. Kismama tornák és hasznos gyakorlatok ide kattintva!
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: