Első terhesség

Egyértelműen az első terhesség a legnagyobb kaland egy nő életében, hiszen ez idő alatt éri őt a legtöbb meglepetés, mivel olyan időszakot él meg, melyet korábban soha nem tapasztalt élete során.

Ekkor érzi először, hogy milyen érzés, amikor egy új élet növekszik benne, és általában az első terhességet érzi egy nő a leghosszabbnak, hiszen annyira nagyon várja már a baba világra jövetelét.

Második terhesség esetén ez már kevésbé sürgető érzés, hiszen az első gyermek ott van a kismamával, akiről mindez idő alatt gondoskodni kell, és rengeteg figyelmet kíván.

Ekkor már inkább azt tapasztalja meg a kismama, hogy milyen érzés, amikor két gyermek között kénytelen a figyelmét megosztani, bár a második baba még csupán a saját testében növekszik, de már ebben az időszakban is figyelmet követel saját maga számára.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Az első terhesség meglepetések sorozata egy nő számára, hiszen saját teste produkál olyan mértékű változásokat, melyek érzelmi és fizikai hatással vannak a várandós kismamára.

Az ekkor történő változások nagy része fizikai változás, hiszen a kismama elkezd növekedni annak arányában, ahogy a magzat növekszik a kismama testén belül. Ezen kívül azonban a hormonális változások is roppant nagymértékűek, melyek külső nyomokat is hagynak, továbbá érzelmileg is megváltoztatják kissé a kismamát.

Az első terhességet mindenki másként éli meg, bár nagymértékben hozzájárul a felkészülés mértéke, hogy a kismama mennyire veszi könnyedén az akadályokat. Minél tájékozottabb a kismama, annál jobban fel van készülve az esetleges rosszullétekre, a külső elváltozásokra, és annál több ideje és energiája marad a szülésre való felkészülésre, mely roppant fontos.

Aki igazán komolyan veszi a várandósság állapotát, az a genetikai vizsgálatokat is igyekszik megismerni, hogy tisztában legyen azok fontosságával, és főként azért, hogy tudja, mikor mi történik vele.

Könnyebb dolga van azoknak a kismamáknak, ahol az első terhesség tervezetten történik, hiszen nyilvánvalóan ilyen esetben még a terhesség előtt megtörténik nagyon sok adatgyűjtés, és ebből adódóan előnyben részesül a többi kismamával szemben. Ám abban az esetben, ha a terhesség nincs előre tervezve, de a kismama hasonló módon szeretne felkészültté válni, semmiről nincs lemaradva, rengeteg információ fellelhető.

Ez a weboldal is annak érdekében jött létre, hogy a felkészülést elősegítse, mely révén a kismamák részére könnyebbé válik a terhesség és a szülésre való felkészülés.


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: