Egészségre ártalmatlan anyagok a kozmetikumokban


Napjainkban igen nehéz olyan kozmetikumot találni, melyben egyáltalán nem található olyan vegyi anyag, mely az egészségre ártalmas.

Pontosan ezért érdemes az egészségre ártalmas anyagok listáját mindig kéznél tartani, és egy-egy kozmetikum választása előtt tüzetesen átvizsgálni, hogy szerepel-e az összetevők között bármelyik anyag.

Mitől bio a bio? Egy érdekes cikk és hasznos információk a biokozmetikumokról ide kattintva!

Amik ártalmatlanok

A könnyebb tájékozódás érdekében felsorolunk néhány anyagot, melyek teljesen ártalmatlanok az egészségre, és néhány kozmetikumban megtalálhatók.

Ezek a következők: Argireline, Registril, Syncoll, Matrixyl 3000TM, ReguSeb, EvermatTM, Biophytex, Perfeline, Ectoin, Madecassoside, RenovageTM, Defensil, Derma White, Seboclear.

A természetes alapanyagokat felhasználó gyártó cégek a következő anyagokat használják a káros kőolajszármazékok, parfümök, PEG származékok helyett, elsősorban természetes olajokat, vitaminokat, növényi eredetű hatóanyagokat, ásványi eredetű anyagokat, melyek nem károsak az emberi szervezet számára.

Azok számára, akik anyagi oldalról vizsgálva megengedhetik maguknak a nagyobb kiadásokat kozmetikumok területén, ajánlottak a Dr. László Ernő termékek, mely világhírű jó minőségének, magas színvonalának köszönhetően.

Sajnos, árából adódóan főként a sztárok kedvenc kozmetikumai ezek, de ha valaki megengedheti magának ezt a luxus kategóriát, akkor érdemes ezeket használni.

Biokozmetikumok és a babák számára megfelelő ápolók ide kattintva!

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: