Terhesség és repülés

A terhesség első 15 hetében nem javasolt a repülés és az utazás sem, mert akkor fejlődik ki a magzat szervrendszere.

Az utolsó 10 hétben pedig az egyhelyben ülés okozhat keringési zavarokat, de ez bármely más járműre éppúgy érvényes. Ha nem feltétlenül szükséges, a terhesség utolsó harmadában ne menjünk hosszabb útra, mert a keringési zavar következményeként akár súlyos rosszullét is felléphet.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Egyéb esetben a repülőgép sokkal kevésbé megterhelő, mint akár ha vonattal mennénk valahová. Repülőgépen kismértékű nyomáselváltozást érzékelhetünk, melynek hatása elhanyagolható. Mielőtt gépre szállnánk, mindenképpen ki kell vizsgáltatnunk magunkat és ügyelnünk kell arra, hogy nyugodt körülményeink legyenek az utazáskor.

Fontos, hogy sok folyadékot fogyasszunk, ha megtehetjük, minél többször keljünk fel és járkáljunk egy kicsit. A mozgás nagyon fontos. A gyomrunkat pedig semmi esetre se terheljük le.

A legtöbb repülőtársaság a 35. terhességi hét után csak sürgős esetben és orvosi igazolással teszi lehetővé a repülést. Ennek roppant egyszerű magyarázata van: a repülőgépen beindult szülés kényszerleszállási fenyegetettséget jelent, amely a társaságnak nem kevés pénzébe kerül, hiszen a gépen nem lehet szakszerűen ellátni az éppen szülő kismamát.
 
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: