Most tudtam meg, hogy állapotos vagyok!

Gratulálunk :))
  • Gondolkodj el az életmódodon, hogy min kellene változtatnod. Rossz szokások, stressz, nehéz tárgyak emelése, bármilyen fizikai megerőltetés hanyagolandó. A fejlődő embrióra egészen a megszületett újszülött koráig a passzív dohányzás is igen káros. (Természetesen ez a későbbiekre is igaz, de a fejlődés szakaszában súlyos károkat okozhat)
  • Egészséges és tudatos táplálkozás! Vitamindús, adalékanyagok nélküli ételek ajánlottak. Főleg tejtermékek, gabonafélék. Kerülendők a félkész, illetve a nehéz, zsíros ételek. A napi többszöri kis mennyiség javasolt (5-6x naponta) és mindenképpen jól megrágva, nyugodt körülmények között.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>

  • Amennyiben eddig is aktívan sportoltál akkor azt mérsékelt tempóban tovább folytathatod, nem kell felhagynod vele, csak csökkenteni az intenzitását. De tudjad, hogy ezek a várandósságod alatti edzések nem tudják ugyanazt a célt szolgálni, mint amit addig a kondiciódért egyedül tettél.  A tested más állapotban van és  most másra figyel: a MAGZATODRA és ezért MINDENT megtesz, hogy neki kedvezzen természetesen. Te is változtasd meg a fejedben ezen sportmozgásokkal kapcsolatos céljaidat. Átmozgatása a testednek, a kondiciód és rugalmasságod megtartása legyen inkább a cél.
  • Semmilyen edzés nem lesz olyan hatékony " zsírégető" vagy " kondicionáló" ... de mit is akar egy kismama leégetni amikor pont a pocaklakoót kell táplálnia? UGYE? Azért természetesen alacsony pulzussal kocoghatsz ( inkább gyalogolj),de úszhatsz, sétálhatsz.
  • Mozogj akkor is ha eddig nem végeztél aktív edzéseket.A mozgás jót tesz neked is és a kis pocaklakódnak is. Ajánlom a terhestornákat, kismama jógát, a gátizomtornát mindenképpen, de emellett kocoghatsz, úszhatsz, sétálhatsz.  Figyel a testedet! Csak annyit mozogj, amennyit bírsz, amíg nem fáj vagy kellemetlen és a pulzusod nem mehet 140 fölé. Ne keseredj el, ha csökken a teljesítményed, ez normális, fogadd el és kíméld magad!
  • Keresd meg a megfelelő szülész orvost, kórházat, ahol szülni szeretnél és beszéld meg vele a továbbiakat. Mindent kérdezz meg bátran, ami érdekel a terhesség és a szülés folyamatáról is. Fontos, hogy bizalommal tudj hozzájuk fordulni!

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: