Az intim torna szerepe és jelentősége napjainkban

II. rész

Egészséges szokások kialakítása

Az egészséges szokások kialakításának lehetőségén kívül megtanulhatunk egy módszert, mely kifejezetten belső szerveink védelmét szolgálja, egyrészt a medencealap izmainak gyorsaság, állóképesség, erő, és irányításfejlesztését szolgáló speciális tornagyakorlatokkal, másrészt megismerve belső szerveink működését, megelőzve a bajt, preventív, megelőző lehetőséget kapunk kezünkbe.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Belső szerveinket a gát izmai tartják. Függőleges testhelyzetünkkel, a kor előre haladtával megnyúlnak ezek az izmok, s vele együtt süllyednek szerveink. Ha pedig még nem is vigyázunk magunkra, cipekedünk, helytelenül tornázunk, a hatás többszörös. S ha nem teszünk érte, komoly bajok lehetnek.

Az intim torna ajánlott mindazoknak, akik egyrészt megelőző céllal, másrészt pedig már meglévő problémájára szeretne megoldást.

Milyen tünetek lehetnek?

A leggyakoribb az inkontinencia tünete. Ennek több formája ismeretes, leginkább a stresszinkotinencia. Ilyennel akkor találkozhatunk, pl. ha tüsszentésre, köhögésre akaratunktól függetlenül vizeletünket nem tudjuk visszatartani. Ez kb, 1. 300 000 nőt érint hazánkban, és már a 20 éves lányok körében is előfordul!

Aranyér problémákkal szintén nagyon sok ember küszködik. Nyilvánvaló, hogy a rossz szokások kiküszöbölésén túl, a speciális gyakorlatokkal sokat javíthat, adott esetben meg is szüntetheti baját műtét nélkül is az, aki részt vesz a tréningen.

A hüvelygyengeség több tünetet produkál, többek között a szexuális élet minőségére is kihat.

Természetesen az összes tünetet felsorolni képtelenség, hiszen ahányan vagyunk, annyiféleképpen élünk meg érzéseket, problémákat.

Az intim torna nem csupán a nőknek jelenthet megoldást, hanem a férfiak számára is, hiszen az ő medencealapi izmaik is meggyengülhetnek, megnyúlhatnak, s ezzel az ő belső szerveik működésében is zavarok lehetnek.

A stresszinkotinencia őket is érinti, ezen kívül lehetnek potenciazavaraik, aranyeres problémáik. Nagyon sokan megelőző célzattal jönnek a férfiak is a tréningre.

A gyermekek körében végzett intim torna a bepisilési zavart igyekszik kiküszöbölni. Ezen a tornán a szülővel együtt végzik a gyakorlatot. Az intim torna kedvező hatása viszonylag rövid időn belül tapasztalható.

Milyen hatások ezek?

Szerveink működési funkciója növekszik. A zárási képesség nő, így az inkotinencia tünetei enyhülnek, megszűnnek.
Nők esetében könnyebb szülésről beszélhetünk, hisz ez esetben az izmokat rugalmasabbá, edzettebbé tesszük a szülésre. Miután nemi szerveinket is tornáztatjuk, fogékonyabbá, érzékenyebbé válik, így nő az orgazmus készség, ezzel együtt nő a termékenységre való képesség, hiszen a hormontermelés fokozattan beindul. Az aranyeres problémák csökkennek, ill. megszűnnek. A menstruációs fájdalmakról nem esett ugyan szó, de a torna hatására azok is jelentősen csökkennek.

Természetesen a felsorolt pozitív hatások mellett egyéb más kedvező hatás is várható az intim tornától, a fent felsoroltak a legszembetűnőbbek.
 
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: