Terhességi tesztek

Általában a menstruáció kimaradása után terhességi gyorstesztet végezhetünk otthonunkban. Ez nem nyújt 100 százalékos biztonságot, ezért végleges és biztos eredményt csak az ultrahang adhat és bátran nevezhetjük a legpontosabb terhességi tesztnek. Általában 400 és 2000 forint között tudjuk megvásárolni őket. Az árak tipusok szerint eltérőek.

Terhességi gyorsteszt

A terhesség első jele általában a menstruáció kimaradása, mely esetben érdemes egy terhességi gyorstesztet elvégeznünk. Ezekeket a teszteket drogériákban, illetve gyógyszertárakban kaphatjuk és a terhesség által termelődött HCG (humán gonatropin hormon) hormon kimutatására alkalmasak.

A reggeli órákban javasolt a használatuk, mert akkor a legmagasabb a hormontartalom a vizeletben.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Mintavétel előtt azonban ne igyunk, mert akkor a vizelet hígabb lesz és kevesebb hormontartalommal bír, amely tévesen negatív eredményt hozhat. Ahány féle teszt van, annyiféle képpen kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Előfordul, hogy üvegbe kell pisilnünk, aztán abba belemártani a tesztcsíkot, vagy egy szívócső segítségével kell felszippantanunk egy pohárkából és van olyan, amelyiknél közvetlenül a tesztet kell lepisilnünk. Egy jelölő ablakban nézhetjük meg az eredményt néhány másodperc múlva, de előfordulhat némely esetben, hogy csak 5-10 perc múlva jelentkezik eredmény.

A terhesség kimutatására kétféle jelölőrendszert használnak általában. Két kis ablakocska szokott lenni, az egyikben azt láthatjuk, hogy maga a teszt sikeres lett-e, a másikban pedig, hogy milyen eredményt hozott: vízszintes vonal esetén negatív, függőleges, esetenkén kis plusz jelnél pedig pozitív az eredmény. Az eredmény szempontjából teljesen mindegy, hogy erőteljes, vagy halványabb a jelzés, illetve hogy mikor jelenik meg.

Gabriel terhességi teszt

A Gabriel terhességi teszt már akár három napos terhességet is kimutathat. Gyors, pontos és megbízható eredményt kapunk, ha elvégezzük. Ezt a tesztet az interneten is megrendelhetjük, a www.pirulapatika.hu, http://www.egeszsegguru.hu és a www.bioszallito.hu honlapokon. Ezt a fajta tesztet a nap bármely szakában alkalmazhatjuk.
 


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: