Híres és hírhedt adatok a babafürdetőkről

SLS mi ez? Mivel fürdessek?

A babafürdetőt nagyon nagy odafigyeléssel kell kiválasztani, mert sajnos azok is telítve vannak ártalmas, egészségre káros anyagokkal, amire a babának semmi szüksége.

Mivel a baba bőre sokkal nagyobb áteresztő képességgel rendelkezik, mint egy felnőtt emberé, valamint az immunrendszere sincs kifejlődve, ezért egy-egy káros anyag sokkal nagyobb rombolást képes véghez vinni a szervezetében.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A babafürdetők, pont mint a felnőtt emberek számára gyártott tusfürdők, azért, hogy jobban eladhatók legyenek, telítve vannak színezékekkel, ettől van olyan szép kék vagy rózsaszín, esetleg sárga színük. Ezek szintén nagyon egészségtelenek a baba számára. Válassz megbízható babafürdetőket ide kattintva!

Mitől habzik a babafürdető?

Pontosan ugyanattól habzik a babafürdető, amitől a felnőtt emberek számára készített tusfürdő, a habképzőtől, más néven mosóaktív anyagtó.

Ez az anyag az SLS, azaz Sodium Lauryl Sulfate, ami habzó hatás biztosít a tusfürdők és babafürdetők számára, és ami elképesztő károkat képes okozni a baba szervezetében.

Az SLS egy nagyhatású szintetikus vegyszer, ami különböző allergiás reakciókat okozhat a bőrön, úgy mint bőrgyulladás, kiütések, valamint belélegezve légzési nehézségeket okoz.

Kisgyermekek esetében gyakorta okoz szemfájdalmakat, valamint a szem fejlődését hátráltatja, akár rendellenességeket is okozhat.

A belső szervek esetében is kóros elváltozásokra lehet számítani, befolyásolja a szervek kialakulásának, fejlődésének tempóját, valamint módosíthatja azok működését. Milyen jelzésekből tudatjuk azt, hogy valami tényleg biokozmetikum és a fent felsorolt összetevőket nem tartalmazza? Kattints ide, ha kíváncsi vagy!

Hogyan jut el az SLS a belső szervekhez?

Hatalmas tévhit az emberek körében, így a kismamák nagy része is rosszul tudja, hogy csak az jut be a szervezetbe, amit valamilyen módon lenyelünk. Természetesen, a bőrfelületnek van egy bizonyos áteresztő képessége, ahol ugyanúgy bejutnak a különböző anyagok a szervezetbe, mintha azokat lenyelnénk.

Ez nem csak a bőr minőségét rongálja, hanem a beszivárgó anyagok bejutnak a vérkeringésbe, ami által az összes szervet elérik.

Ebből világosan látszik, hogy nem csak azzal biztosítjuk gyermekünk egészségét, hogy gondosan megválogatjuk táplálékát, hanem azzal is, hogy távol tartjuk tőle a káros vegyi anyagokat, melyek kozmetikumok révén bejuthatnak szervezetébe.

Mivel fürdessek?

Erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz. Vannak olyan biokozmetikumok, melyek illatanyag és tartósítószer, valamint színezék mentesek, és minden egyéb káros vegyianyag nélkülözve van a gyártás során.

Ezeket a termékeket nem mindenki engedheti meg magának, mivel ezek némelyike nem túl olcsó. Ám elkeseredésre nincs ok, mert van egy igen olcsó megoldás, és ez a gyógyszertári babafürdető krém, amihez minden kismama olcsón hozzá tud jutni, mivel a gyermekorvos ezt automatikusan felírja.

Ez a gyógyszertári fürdetőkrém teljes mértékben illatanyag és színezékmentes, nem tartalmaz tartósítószert, és SLS-t sem, ebből következően nem kell azon csodálkozni, hogy nem habzik a készítmény, a tisztító hatása attól még megvan. Ez a másik nagy tévhit, miszerint a habzás mértéke határozza meg a tisztító hatást, holott ez egy teljesen téves információ.

A fentiek tudatában mindenki eldöntheti, mennyire szeretné gyermekét megóvni azoktól a vegyszerektől, melyre szervezetének semmi szüksége.

Vásárolni szeretnél vagy csak nézelődni a biokozmetikumok között? Akkor kattints ide!
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: