Egészséges terhes vagyok?

Te is mint én, vagy mint a legtöbb kismama a legjobb tudása és érzései szerint akarja megélni a 9 hónapon át tartó csodát. Ebben sok sok adat, könyv és jótanács segít téged. Te is a legóvatosabb akarsz lenni abban, hogy ne árts magadnak, és a magzatodnak. Mégis sok olyan terhessel találkozni, akinek az élet kezelése terhesen nehezére esik.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Még egy abszolút tudatos és művelt nővel is megesik, hogy nem figyel oda, vagy előfordul, hogy valamiről téves, vagy hiányos információi lehetnek a terhességéről. Például én nem tudtam, hogy túlzott kalcium bevitellel a magzat folyamatosan igényelt kalcium szükséglete főlé is mehetek, pedig azt gondoltam, hogy a csontjai kialakulásáért a legjobban teszem, ha ezt az ásványt plusszban beviszem, kiegészítőkkel.

Nos, azért érdemes minden felmerülő kérdést és kétséget az orvosunkkal megbeszélni. Akár táplálkozás, akár testmozgás, vagy túlzott munkamánia az amivel nem bírunk el.

Emberként pedig az önfegyelmet gyakorolni. Akkor amikor többet kellene pihenni, akkor amikor sétálni kellene  egyet napközben, vagy amikor az édességekről kell lemondani. Mert az önfegyelem, az ami a testednek és a lelkednek egy jó működést tud biztosítani azért az egy célért, hogy egészségben és biztonságban kihord a kisbabádat és hogy a szülés utáni időszakban sem keseregj a túlsúlyod miatt. 
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások:
anonym 2011.01.12 15:34:48
Szia Nettka, nagyon sok tényezőtől függ, hogy milyen vizsgálatokra van szükséged. Azt javasolom, hogy menjetek el egy genetikai tanácsadásra, és az alapján fogod tudni biztosan, hogy milyen vizsgálatokra van szükséged.

Nettka 2011.01.11 13:21:11
Sziasztok!35 múltam,és most szeretnénk a második babánkat.Kérdezném,hogy milyen egyéb vizsgálatok várnak rám ebben az életkorban?