Miért kellenek vitaminok a terhesség alatt?

Alapvetően minden embernek kellenek a vitaminok, nem csak a terhesség alatt. Manapság bármennyire is igyekszik valaki egészségesen táplálkozni, és sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani, lehetetlen akkora mennyiséget bevinni a szervezetbe, melynek vitamintartalma fedezi az emberi szervezet napi vitamin szükségletét.

Ezzel kapcsolatban egyre több valódi megerősítés születik, bár még mindig megosztja az emberek véleményét.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Általában arra hivatkoznak, akik ellene vannak a vitamin készítményeknek, hogy néhány évtizeddel ezelőtt nagyszüleink kitűnő egészségnek örvendtek minden plusz vitaminkészítmény nélkül.

Pontosan erről van szó, hogy néhány évtizeddel ezelőtt nem volt ekkora a Föld szennyezettségének mértéke, valamint a légszennyezettség sem öltött ilyen méreteket, továbbá nem volt ekkora gazdasági nyomás az élelmiszeriparon, hogy „három perc alatt” kellett volna kifejlődnie egy zöldségnek vagy gyümölcsnek. El lehet képzelni, hogy a villámgyorsan kifejlődő zöldségeknek mekkora lehet a vitamintartalma.
 

Várandós kismamák vitaminszükséglete

A várandós kismamáknak sokkal több vitaminra van szüksége, mint egy átlagos szervezetnek, hiszen egy élet növekszik benne, melyet el kell látni a megfelelő vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Ahhoz, hogy a magzat csontozata és létfontosságú szervei tökéletesen kifejlődjenek, roppant nagy mennyiségű plusz hasznos anyagra van szükség.

Amennyiben ezt a kismama nem pótolja saját maga számára, a magzat akkor is hozzá fog jutni, hiszen a kismama szervezetéből vonja el azokat, mivel létszükséglet számára kis testének felépítéséhez.

Ekkor történnek azok a sajnálatos dolgok, hogy például a kismama fogazata tönkre megy, ez majdnem minden esetben annak a következménye, hogy nem visz be elegendő plusz kalciumot a szervezetébe, és természetesen a hozzá kapcsolódó vitaminokat, melyek segítik a felszívódásban.

A folsav a másik nagyon fontos anyag, melyet normál mennyiségben kell bejuttatni a szervezetbe, hiszen a kismama vérmennyisége viszonylag nagymértékben megnövekszik, mindez igen rövid idő alatt történik. Ez annyira fontos, hogy egy külön cikkben bővebben kifejtésre kerül.
 
Ha pótolni szeretnéd a vitaminforrásaidat vagy csak érdeklődsz a vitaminok iránt, akkor kattints ide!

Vitamin az egészség záloga

Amennyiben a kismama feltételezi azt, hogy valóban plusz vitaminra és ásványi anyagra van szüksége az egészséges terhességhez, és tesz is ennek érdekében, akkor nagyon valószínű, hogy valóban egészséges marad ő is és egészséges gyermeket hoz a világra.

Természetesen, ez nem jelenti azt, hogy a vitamin pótolná az egészséges táplálkozást, vagy a testmozgást, ezek egymást kiegészítve hatékonyak, és egyik sem pótolja a másikat.

Érdemes olyan vitaminkészítményt választani, mely természetes alapanyagokból készül, hogy minél kevesebb szintetikus vegyület jusson el a magzatig a véráramon keresztül.
 

Vitaminhiány és az elhízás

Ez a két dolog szorosan összefügg, nem csupán a várandós nők körében. Amikor vitaminhiány lép fel a szervezetben, akkor a test követeli a magáét, és ez a sürgető érzés sokszor evésben fejeződik ki.

Kismamáknál még halmozottabban jelentkezik a tünet, egyrészt mert több vitaminra van szükségük, másrészt sokszor azon a tévhiten alapul a táplálkozásuk, hogy kettő helyett kell enniük, és így nem érzik furcsának a hatalmas mennyiségű élelmiszer bevitelt.

Vitaminkészítményekre szükség van ahhoz, hogy minden hasznos tápanyaghoz hozzájusson a magzat, melyre szervezetének felépítésére feltétlenül szüksége van.


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: