Terhesség láz

A láz a szervezet a fertőzésekre, vagy sérülésekre beinduló védekezési reakciója. Valódi láznak a 38 fok felett mért értéket tekinthetjük.

Mindenképpen csillapítanunk kell, mert számos kockázata van, többekközt vetélést is eredményezhet.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Csillapítására a várandósság ideje alatt Aspyrin és Algopyrin a megengedett. Soha nem szabad paracetamol tartalmú gyógyszert bevenni.

Fontos, hogy kiderítsük, mi okozza a lázat és azt célzottan kezeljük. Amennyiben lehetséges használjunk homeopátiát, vagy borogatást, a test nedves hűtését.

Ha lázasak vagyunk, forduljunk orvoshoz, hiszen a háttérben éppúgy állhat egy megfázás, mint fertőzés, vagy épp vírus. Feltétlenül pihenjünk sokat és igyunk bőségesen folyadékot.

Megbízható lázmérőink, melyek gyermekek és felnőttek számára is használhatóak ide kattintva!
 
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások:
karenina 2010.12.30 13:17:20
A gyógyszerekkel kapcsolatban lenne kérdésem. Az utóbbi napokban eléggé megbetegedtem, begyulladt a mandulám. Szerencsére nem volt igazán magas lázam, a körzeti orvos azt javasolta, lázcsillapításra vegyek be egy fél algopyrint. (még nem derült ki, hogy kismam vagyok-e)Azután nem éreztem jól magam, így bementünk az ügyeletre, ahol pedig pont azt mondták, hogy az "algo" nem igazán ajánlott, és a panadolt javasolták, illetve paracetamolt és be is vettem egy tablettát, amit még ott adott a doktornő. Majd itthon elolvastam az algopyrin betegtájékoztatóját és valóban az állt a papíron, hogy a terhesség első és utolsó harmadában nem szedhető. Szerncsére jobban lettem, így csak egy panadolt kellett beszednm, amit egyébként a patikában is javasoltak. Hát elég ellentmondásosak lehetnek a javaslatok. Miért van ez?:)

anonym 2010.12.22 10:28:55
Szia Jancsika, ha az orvos nem adott semmit, ami a lázat csillapíthatná, az elég nagy baj, mert a láz árt a babának is és a feleségednek is, ha ilyen magas. Ideiglenesen aspirinnel csillapítsátok a lázat, és gyorsan keressetek egy olyan orvost, aki járatos a homeopátiás gyógyszerek területén, mert annak a szedése megengedett, nem árt a babának.

jancsika 2010.12.19 00:21:40
sziasztok!Az lenne a kérdésem hogyy feleségem 6 hónapos terhes és 40 fokos lázba is volt,mit tegyünk?Mert az orvos nem adott neki semmiylen gyógyszert!

anonym 2010.11.19 13:16:48
Szia Andi, nehogy elkezdj antibiotikumot szedni, nem szabad.
Maximum aspirin vagy algopirin a megengedett, de sokkal jobb, ha homeopátiás készítményt szedsz.
Az alábbi linken találsz egy cikket, ami pontosan a terhesség alatti lázról szól: http://www.terhesseg.com/terhesseg_laz

andi 2010.11.02 21:12:36
sziasztok 19 hetes tehes vagyok belázasodtam38.23 a lázam mi a teenö ilyenkor?
lehet antibiotikumot szedni
?