Érzelmi változások

A terhesség ideje alatt roppant mértékű érzelmi változásokon megy keresztül a kismama, ám ez nem összetévesztendő a hangulatingadozásokkal, melyek ugyan hozzá tartoznak, de nem fejezik ki teljes egészében az érzelmi változás fogalomkörét ebben a kérdésben.

Az érzelmi változások egy részéért a hormonváltozások tehetők felelőssé, ám aki kizárólag ennek tulajdonítja, az hatalmasat téved. Természetesen, a hormonváltozások erősen befolyásolják a néha kontrollálhatatlannak tűnő hangulati ingadozásokat, ám ezen kívül még rengeteg más dolog van, mely befolyással bír erre.

Nagyon egyszerű a dolog nyitja, egyszerűen csak logikus gondolkodásra van szükség. A kismama olyan időszakot él meg, melyben eddig sosem volt része. Ez bármely más területén az életnek is hasonlóan alakul, ha váratlan helyzetekbe kerülünk, hát még a terhesség időszaka alatt, amikor egy új élet növekszik a kismama testén belül, mely számára felér egy varázslattal.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A kismama néha azt érzi, hogy teljesen hihetetlen ami vele és a testével történik, és ez nyilvánvalóan megnyilvánul érzelmi életében, hiszen nap, mint nap új dolgokat tapasztal meg.

A várakozás ténye is befolyással van az érzelmi életre, hiszen minden ember más és más türelmi határokkal rendelkezik, és ez olykor kiválthat dühöt vagy folyamatos sürgető érzést, némelyeknél pedig a végtelen türelem érzését mutatja meg új formájában.

Az érzelmi változásokra nagyon nagy befolyással bír az is, hogy milyen testi változások lépnek fel. Egyértelmű tény, hogy aki a terhesség időszaka előtt túlságosan vékony volt, annak tetszeni fog saját külseje, ahogy a kilók szaporodnak, és ez érzelmileg is boldogsággal tölti el, akárhányszor önmagára néz. Ellenben, aki fél életét fogyókúrákkal töltötte, az a terhesség időszaka alatt lehetséges, hogy egy kisebb mélypontot él meg, amikor ugyanezt tapasztalja.

A boldogság érzését ki kell élvezni minden pillanatában. Amikor mélypontok következnek két segítség létezik. Az egyik nagyon egyszerű, a kismamának a célra kell figyelni, és el kell foglalnia magát a szülés és a babavárás előkészületeivel, valamint aggályait jó, ha megbeszéli partnerével.

A másik fontos dolog, hogy bármilyen hihetetlen, a vitaminok és az ásványi anyagok segíthetnek az érzelmi hullámzás kikerülésében is. A B vitaminok például nagyon nagy hatékonysággal képesek visszaállítani a nyugalom érzését, valamint a kalcium és a magnézium segít az ellazulásban, és érdemes tudni, hogy ezekre a babának is roppant nagy szüksége van.

A legoptimálisabb megoldás, ha érzelmi hullámzást tapasztal valaki, hogy kicsit megemeli a napi vitamin adagját, mely jó, ha természetes alapanyagokból gyártott multivitamin, valamint beleveti magát a babavárás örömeibe és előkészületeibe.


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: