Terhesség a 22. Héten

A kicsi 420 grammos és 27-28cm. A lány babáknál kialakul a méh, a petefészek és a hüvely, a fiúknál pedig leszállnak a herék a hasüregből a herezacskó felé.

A magzat érzékszervei egyre fejlettebbekké válnak, egyre inkább érzékeli a tapintást és a hangokat.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A melleidből szivárgó folyadék egyrészt az előtej, másrészt a mell körülötti csomócskák termelte folyadék, ami a mellek védelmére képződik. A melleid egyre lágyabbak és folyamatosan nőnek, ezért ajánlatos egyszerre csak 1-2 terheseknek készített melltartót venned, mivel annak szükséges méretei is változnak folyamatosan.

Ha vizesedik a lábad, igyál sok folyadékot és polcold fel, vagy tegyél sámlit a lábaid alá ülés közben, úgy, hogy a lábaid magasabban legyenek, mint a csípőd.

Az álldogálás, ácsorgás sem tesz jót, illetve a csoszogást is próbáld kerülni. A lépcsőzés pedig erősíti a vádlikat. A lapos talpú cipők erős terhelésnek teszik ki a hátat, de a tűsarok sem okos döntés. Fontos, hogy ha lúdtalpad van, vagy gyenge a hátad , akkor jó cipőben járj.

A szerkesztő tippje: egy antishoe azaz pl az MBT cipő, mert én második kisbabámat azzal a lábbelivel hordtam végig és azóta sem vettem le a lábamról... Ég és Föld a különbség. B.Zs.


 
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: