A terhesség a 39.héten

Bármelyik nap szülhetsz most már. Fontos, hogy készenlétben légy, és folyamatosan figyeld magadat, a testedet.

Persze nem szabad túlzásba vinni és pánikolni. A szülés megindulásának vannak jelei, de ezek nem mindig egyértelműek. A hüvelyi vérzés, a nyákdugó kilökődése, a hasmenés, a fogyás, illetve a növekvő étvágy előhírnökei lehetnek a nagy eseménynek. Apa legyen bármikor elérhető telefonon.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Ne lepődj meg, ha hírtelen hatalmas vágyat érzel, hogy takaríts vagy főzz! Ezt nevezik fészekrakó ösztönnek.

A köldökzsinór kb. 15cm hosszú és nem minden esetben veszélyezteti a babát, ha rátekeredik. Nem hátráltatja a légzésben. Csak akkor van ok pánikra, ha annyira szorosan tekeredik valamelyik testrész köré, hogy elszorítja a benne futó ereket. Ekkor császármetszésre van szükség minél előbb.

Az újszülött apukáját is megilleti némi szülési szabadság. A pici két hónapos koráig lehet kikérni. A munkaadó köteles 5 munkanapot kiadni távolléti díj fizetésével.

Kérj időpontot a fodrászodtól, ha kényes vagy a frizurádra, mert mostantól hetekig nem lesz rá módod.

A kicsi megszületése után biztos, hogy jó darabig nem lesz időd semmire a babán kívűl, viszont rengeteg kép készül majd rólatok :))

Szerkesztő üzenete: Az újszülöttet minden erős inger - a fény is zavar - ezért az első hetekben próbáljátok vaku használat nélkűl fényképezni a bébit.
 
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: