Kismama masszázs biztonsága

A várandósság során megváltozik a testünk és a testtartásunk is, a masszázs javítja a gerinctartást, amellett csillapítja a fájdalmat és növeli az izmok rugalmasságát. Fejfájás esetén is jótékony hatása van, hiszen csökkenti, esetenként meg is szünteti azt. Kiváló stressz oldó hatása van a kismama masszázsnak is. A masszázs enyhíti a fáradtságérzetet, megtisztítja a nyirokrendszert. A felső-háti szakasz és a deréktájék fokozott terhelésnek van kitéve várandósság alatt, ezért fontos, hogy ellazítsuk az ott található izmokat.

Mindenképpen célszerű orvosunk beleegyezését kérni és ebben jártas szakemberhez fordulnunk.

A kismama masszázs követi a hagyományos masszázs elemeit, viszont bizonyos fogások elmaradnak, nehogy a kismedencei tájékon vérbőség keletkezzen. Az első három hónapban lágy, nagyon óvatos és könnyű masszázs, főként a végtagokat érintő masszázs majd a magzati beágyazódás biztonságával,  a negyedik hónaptól pedig óvatosan akár a deréktáj és a végtagok masszázsa is megengedhető.

Más elem a kismama masszázsban még, hogy
kényelmes oldalfekvésben történik a masszázs, amely a nyak, a váll, a hát és a derék kezelésére irányul.

Általában heti egy kezelés ajánlott, de lehet alkalmanként, vagy havonta egyszer is igénybe venni. Természetesen ha több kényeztetést szeretnénk, akár heti kétszer is megmasszíroztathatjuk magunkat.

Figyelemmel a fentiekre, kizárólag a saját szülészorvosunk beleeegyezésével keresünk szakembert kismama/terhes masszázsban jártas szakembert. Mint ez is a saját felelőssége minden embernek, de a magzatunk védelmében csak igen nagy körültekintéssel és csak teljesen jó állapotó terhesség esetén ajánlható.

 
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: