Terhesség a 37. héten

Ha a kicsi csuklását érzékeled, az jó jel, arra utal, hogy a baba tüdeje már fejlett, mivel légző mozgásai közben beszívja a magzatvizet, s ez okozza a csuklást.

Ettől a héttől kezdve már nem számít koraszülöttnek a magzat, ezért már nem késleltetik a világrajövetelt, ha megindulna a szülés.

Reméljük hogy inkább szoptatással mintsem tápszerrel szeretnéd táplálni gyermeked.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A szoptatásnak számos előnye van. Először is amíg szoptatod a babádat, addíg ő a Te immunitásoddal megegyezően védett. Továbbá segíti egyes allergiák elleni védekező képességben, bizonyos fülfertőzések elkerülhetőségében, az állkapocs helyes fejlődésének elősegítésében, s nem utolsó sorban a mama mellrák veszélyének csökkentésében. Szoptatást segítő eszközök ide kattintva!

Egyes orvosok szerint magasabb IQ szintet érnek el azok a gyermekek, akiket szoptatott az anyukájuk. LASD LLL liga honlapját.

Ha egészségügyi okokból vagy anatómiai problémák miatt, vagy más megfontolásból mégis a tápszeres megoldást választod, fontos, hogy jól tájékozódj annak helyes megoldásáról orvosodtól, s a tápszer használati utasításáról.
Ha farfekvéses a baba, már ajánlani szokták a császármetszést, ha azonban harántfekvéses, akkor kötelező. A műtét alatt csak sürgősségi helyzetben alkalmaznak altatást, egyébként fájdalomcsillapítót kapsz epidurálisan a már korábban bevezetett csövön keresztül (amennyiben szükség volt erre) vagy egy spinális injekcióval az alsó háti szakasz csigolyái közé.

A császáros műtét előkészítésekor bevezetik az infúziót és a katétert, valamint leborotválják a nemi szőrzetet ( ha te eddig nem tetted). A műtétből semmit sem látsz a sterilizálást biztosító függöny miatt. Az egész eljárás folyamán a seb bezárása telik majdnem egy órába, amelyet a haránt irányba történő vágás okoz, a baba pár perc alatt megszületik.

Amennyiben császáros a baba akkor is kérd meg hogy tegyék rád, a melled közelébe legalább pár percre, amennyiben ez segítséggel lehetséges. Ez a szopási reflex beindításában minél előbb történik meg annál nagyobb a baba készsége és hajlandósága a szopáshoz. Egy igazán hasznos és érdekes cikk a szoptatásról, ide kattintva!
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: