A terhesség 13. hete

Vége az első trimesztnek. Innentől kezdve már teljes hosszát mérik a babának, nem csak az ún. ülő magasságot, amely a popsitól a fej búbjáig ért. 10cm körüli a kicsi teljes hossza és 30g a súlya.

Már teljesen felismerhetőek a külső nemi szervek és a méhlepény kialakulása is befejeződik.Ha szerencsétek van egy UH vizsgálaton talán az orvos mát meg tudja mondani a pici nemét. Persze ehhez a babának is úgy kell fordulnia, hogy nem tekerje el magát éppen...

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Kifejlődnek a fogak csírái, s a csontszövet kialakulásával láthatóvá válnak a bordák. Megjelennek a bélbolyhok is, amik a belek perisztartikus mozgását segítik elő, s a veséje is képes már kiválasztani a magzatvízből nyert kortyokat. Kinő a szemöldöke, s kevés haj is nő már a buksiján.

Ebben az időszakban könnyűnek érezheted a terhességet, energikusabb és éberebb leszel, de még jókat tudsz aludni és minden tevékenységedet könnyen el tudod végezni.

Ez a legboldogabb, vagy legkönnyebb pár hét - a második trimeszter - mert a poci még nem nehéz, könnyen tudsz vele jönni menni. A hasad növekszik ugyan, de ez nem zavar a mozgásban. Élvezd a terhességed!

Kedves Kismamák, Kispapák! Érezted már úgy, hogy nem tudsz eligazodni az óriási kínálatban, mindenki mást mondd, hogy mi kell a babának, azt se tudod, hogy mi micsoda, a szakkönyvek is keszekuszák és magad se hiszed, hogy amit leírnak, arra szükséged lenne a gyermek érkezéséhez.Ha így érzed, gyere el (gyertek el) a Mini-Manó Babacentrumban rendszeresen megrendezett, ingyenes Babakelengye Bemutatónkra!

Most kreatv ötletekkel megvalósíthatod a babaszoba és kelengye ötleteidet! Vásárlási tanácsainkat ide kattintva olvashatod el!


Tovább >>
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: