Terhesség a 32. héten

A picike egyre nő, eléri már az 1,7 kilógrammot. Haja, szemöldöke, szempillái jól látszódnak már. Valószínűleg téged is egyre jobban foglalkoztat a gondolat, hogy fájdalmas lesz-e a szülés.

Megoszlanak a vélemények, de körülbelül 10% állítja, hogy nagyon fájdalmas és 15%, hogy nem annyira. A vajúdással és szüléssel járó fájdalmakat egyértelműen és nagyban befolyásolja a kismama felkészültsége fizikálisan és mentálisan. Ingyenes szülésre felkészítő, elméleti alkalom következő időpontja ide kattintva!

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A terhességre felkészítő kurzusok és tornák alatt megtanult légzési gyakorlatok, meditációk sokat segíthetnek, hogy könnyebben szülj.

A vajúdás alatti érzeteket sokan tényleg fájdalomként élik meg, mégis akik képesek arra, hogy végig igazán jelen legyenek e folyamatban és nem pusztán passzívan az ágyon elszenvedik a vajúdás idejét óráját, azok számára a testben lejátszódó folyamatok fájdalom érzete mégsem fájdalomlént tudatosúl. A természet folyamataként a méh izomzata egyre inkább ismételten összehúzódik, hogy segítse a babát a világra hozni, ennek az érzetét próbáld meg átengedni magadon. Éld meg mint segítséget, mint egy szabad áramlást, amely titeket segít, hogy a Csodával találkozhass !!!

Nem árt elgondolkodni azon is, hogy hogyan fogod táplálni a kicsit. A szoptatás legtermészetesebb módszer és egészségi okok is mellette szólnak, ám manapság sokan választják a cumisüveges megoldást. A döntésben segítségedre lesznek, rokonaid, barátaid, kezelőorvosod, s erről is tanulhatsz tanfolyamokon. Szoptatásra felkészítő és az ezzel kapcsolatos problémákat megoldani segítő tanfolyam következő időpontja ide kattintva!

Szerkesztő üzenete: a szoptatásról minden az LLL liga oldalain található. Tudd, hogy nincsen annál csodálatosabb mint a kicsidet magadon, anyatejjel táplálni. Ajánlásom Nektek - mint anyukától, aki 15 honap szoptatási tapsztalattal már mondja ezt.
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: