Emulgeátorok - TEA

Az emulgeátorok elsősorban olyan kozmetikai termékekben találhatók meg, ahol vízben oldódó és zsírban oldódó alapanyagokat kell homogén állagú formában összetartani. Magyarul ezek a krémek, amik főként vízből és zsiradékból állnak.

Olyan anyagokat kell összetartani, melyek alapvetően taszítják egymást, és képtelenek keveredni. Ilyen esetekben emulgeátorokat alkalmaznak, melyek megszüntetik a zsírban oldódó anyagok és a vízben oldódó anyagok közötti felületi feszültséget, és ezáltal nem válnak szét a keveredés után.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A mesterséges emulgeátorok alkalmazása elterjedt, mivel ez a legegyszerűbb módja a kozmetikumok elkészítésének. Ennek csupán annyi a hátránya, hogy egészségügyi szempontból igen veszélyesek.

A leginkább elterjedt emulgeátor a TEA, valamint ennek származékai, tehát ezt a rövidítést kell keresni a tégelyeken és a flakonokon, azután ezeket a termékeket kell kerülni.

Az egészségügyi hatások között elsődleges vesekárosodás, a máj túlzott megterhelése, enyhébb változata a bőrirritáció.

A legveszélyesebb funkciója ennek a vegyületnek, hogy a szervezetbe kerülve rákkeltő nitrózaminokat képez, mely egyenes út a különböző rákos megbetegedéshez.


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: