Terhesség alatt szedhető gyógyszerek

Mindenképpen célszerű minimalizálni a gyógyszerszedést a terhesség alatt. Azonban előfordulhat, hogy mindenképpen muszáj bevennünk valamit, mert esetleg fáj valamink, vagy betegek vagyunk. Fontos azonban tudnunk, hogy milyen gyógyszereket vehetünk be.

A vény nélkül kapható gyógyszerek tájékoztatóján szerepel, hogyha tiltott, vagy nem javasolt terhesség alatt. A betegtájékoztatót minden esetben figyelmesen olvassuk végig.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Fájdalomcsillapításra általában az Algopyrin a megengedett. Ha a fejfájás nem szűnik meg, akkor mindenképpen javasolt az orvos felkeresése. Hashajtó tablettát székrekedés esetén orvosi rendelvényre nyugodtan szedhetünk, hasmenés esetén pedig széntablettát alkalmazhatunk.

Érdemes azonban figyelembe venni, mielőtt bárki öngyógyításba kezd, hogy napjainkban már léteznek hatékony és mellékhatások nélküli gyógymódok. Ilyen például a homeopátia. A homeopátiás gyógyszer az immunrendszer ösztönzésével indítja be a gyógyulás folyamatát. A homeopátia alapelve: hasonlót a hasonlóval. Ásványi-, növényi- és állati eredetűek ezek a szerek és az anyag csupán kicsi mennyiségét tartalmazzák.

Természetesen ezen szerek alkalmazása is odafigyelést igényel és ha állapotunk nem javul, mindenképpen orvoshoz kell fordulnunk. A homeopátiáról bővebben a www. homeopatia.info.hu oldalon olvashatunk.
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: