Kismama jóga

Évek óta közkedvelt Magyarországon is a jóga, mint nyugtató, a belső harmóniát megteremtő, életmód javító torna. Bizonyos gyakorlatok az izmokat is erősítik és a nyújtásukban is segítenek, egészséges közérzetet biztosítanak, csökkentik a gerincproblémákból és rossz testtartásból adódó fájdalmakat.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A kismamák számára természetesen külön jóga gyakorlatokat alakítottak ki, amelyek a várandós nők sajátos állapotához alkalmazkodva, igényeik és szükségleteik figyelembevételével segítik a terhesség időszakának kellemesebb megélését és a félelmek elmulasztását. A jóga gyakorlatok során a kismamák megtanulják figyelmüket a világtól el, befelé fordítani és testük érzeteire jobban figyelni.

Az anyaság nem csak a szüléssel kezdődik! Az azt megelőző 9 hónap alatt már kialakul egy erős kapcsolat az anya és a kis jövevény között. A magzat mindent az anyja szervezetén keresztül érzékel, ezért nagy hatással van a magzatra a kismama közérzete, erőnléte. A jóga segít a koncentráció fejlesztésében, hogy kialakuljon egy bensőséges kapcsolat a magzat és az anya között. A gyakorlatok javítják a közérzetet, ami elősegíti a kismama jó kedvét, nyugodtságát, kiegyensúlyozottságát.

A gyakorlatok a szülés alatti fájdalmak, görcsök csökkentésére is jók. A tornák során megtanulják a hölgyek, milyen légzésgyakorlatokkal könnyíthetik vajúdásukat, hogyan lazítsanak közben, hogyan őrizzék meg nyugalmukat. A jóga edzők felkészítik a kismamákat a szülésre, így amikor oda kerülnek, nem félnek annyira, tudják, mi vár rájuk, a „túlélés" helyett tudatosan és élményként élik meg a szülés pillanatait.

Mindezeken a gyakorlatokon keresztűl a leendő apukák is jobban megérthetik azt az időszakot, amelyen a párjuk keresztül megy és nagyobb empátiával tudnak majd segíteni a kismamának amikor neki szüksége van arra.
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: