Fluoridok

A fluoridok elképesztően káros hatással vannak a szervezetre, ennek ellenére még mindig viták vannak ezzel kapcsolatban, holott tudományos bizonyítékok állnak rendelkezésre.

A fluor bőrkárosító hatása régóta ismert, ennek ellenére sok kozmetikumban megtalálható.

A leggyakoribb kozmetikum, melyben szinte minden esetben van fluorid, az a fogkrém, annak ellenére, hogy a fluoridnak fog fluorózis hatása is van, ami a fogak foltosodását jelenti.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Ezeket a tényeket már a huszadik század első felében is bizonyították, mégis a mai napig bele kerülnek a termékekbe ezek az összetevők.

A fluoridok hatásai a szervezetre

A fog fluorózisról már esett szó, mely a fogak foltosodását jelenti, ezen kívül persze vannak olyan egészségkárosító hatásai, melyek nem csupán esztétikai rombolást visznek véghez.

A fluoridok bevitelének mennyisége arányában termékenység csökkenés várható, ezen kívül öregedési jelenségek tapasztalhatók.

A fluorid okozhat a szervezetben ásványi anyagcsere zavart, valamint szénhidrát anyagcsere zavart. Általában a fluoridok jódhiányt, valamint C-vitamin hiányt okoznak, ami egyenes út a legkülönfélébb hiánybetegségekhez.

A fogkrémek használata szinte minden embernek mindennapos dolog, ám a fogkrémben megtalálható fluoridok nagymértékben hozzájárulnak a szájüregi rákok kialakulásához.

Kutatásokat végeztek a rákos megbetegedések és a fluoridok összefüggésében, mely révén világossá vált, hogy igen szoros összefüggés van a fluoridok és a csontrák, ízületi rákos megbetegedések, és a különböző csontkárosodások között.

A fluorid képes megváltoztatni a DNS molekula szintézisét, mely mutációhoz vezet, ezen kívül módosíthatja a kromoszómák szerkezetét.

A fluorid méret szempontjából olyan kicsi elem, hogy képes behatolni az agy területére, és ott kifejteni káros hatását, ami ma már bizonyítottan IQ csökkenéssel, valamint szellemi fejlődési rendellenességgel jár.

Mi is valójában a fluorid?

A legerősebb mérgek közé tartozik, pontosan ezért például az USA-ban kötelező feltüntetni a fogkrémek tubusán, hogy amennyiben nagyobb mennyiséget lenyel belőle valaki, mint amennyit egy fogmosás indokolttá tesz, azonnal orvoshoz kell fordulni, illetve a toxikológiai intézethez.

A Skandináv országokban már évek óta betiltásra kerültek a fluorid tartalmú fogkrémek, mivel a fluorid káros hatása már régóta közismert.
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: