Babaszoba berendezése

A babaszoba berendezése, illetve az egyes darabok kiválasztása nagyon sok szempont figyelembe vételét igényli.

A kismamák elsősorban a látványt részesítik előnyben, holott ezen kívül vannak olyan fontos dolgok, melyek a későbbiekben a baba egészségére igen nagy hatással lehetnek.

Gyermekágy

A baba ágya egy nagyon fontos kérdés, mivel a baba itt fogja tölteni élete legnagyobb részét az első hónapokban.

Rengeteg olyan alapanyag van, mely káros anyagokat tartalmaz, ezek közül is elsődleges a műanyag, illetve a műanyag borítású bútorok, ezért ezeket lehetőleg mellőzzük.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


A legjobb választás, ha tömörfa bútort választunk, ugyanis a préselt fa is olyan kötőanyag felhasználásával készül, mely éveken keresztül engedi a légtérbe a káros anyagokat.

A matrac is igen lényeges kérdés, ezen nem szabad takarékoskodni. Semmiképpen ne használjunk használt matracot a baba számára, továbbá olyan matracot válasszunk, ami légáteresztő képességgel rendelkezik, valamint antiallergén, így nincs esély a baktériumok megtelepedésére a matrac belsejében.

Az ágy elhelyezése is igen lényeges, lehetőleg ne kerüljön se fűtőtest mellé, se huzatos helyre, mivel az a baba számára igen kényelmetlen.

Bútorok és kiegészítők

A többi bútor és kiegészítő vásárlásakor minden esetben arra figyeljünk, hogy azok természetes alapanyagokból legyenek. Ez vonatkozik a szőnyegtől kezdve a függönyig az összes kiegészítőre.

Érdemes tudni, hogy minden bútor vagy lakástextil, mely szintetikus anyagokból van előállítva, tartalmaz szintetikus kötőanyagokat, amik óhatatlanul a légtérben kötnek ki, ebből adódóan a baba belélegzi azokat.

Amennyiben az alapanyagokra kellően odafigyelünk, akkor már csak a tisztítószerek okozhatnak problémát, melyre külön figyelmet kell szentelnünk, hogy azokból is csakis a természetes alapanyagú termékeket használjuk.


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: