Ásványi smink kismamáknak

Már több ezer évvel ezelőtt is jól tudták az ókori Egyiptomban, hogy a színes kozmetikumok erőteljesen vonzóvá tesznek egy hölgyet, és ezt már akkor képesek voltak létrehozni, holott a szintetikus vegyszereknek még nyoma sem volt a Földön.

Az ókori Egyiptomban ásványi anyagokat használtak fel a színes kozmetikumok létrehozására, némely szemfestéket kifejezetten olyan ásványi anyagból alkották meg, ami szemgyógyulást segített elő, illetve a szem működését pozitívan befolyásolta.

Akkoriban még a szépség és az egészség egyenértékű volt, nem billent el az egyensúly olyan mértékben, mint napjainkban, amikor mondhatjuk, a szépség áll mindenek felett, függetlenül attól, milyen hatással van egészségünkre.

Kutatások kezdődtek arra vonatkozólag, hogy milyen természetes alapanyagokat lehet felhasználni színes kozmetikumok gyártásához annak érdekében, hogy az esztétikus smink és az egészség újra egyenértékű lehessen.

Ma már néhány cég elkezdett ásványi anyagokból készült színes kozmetikumokat gyártani, ami minden hölgy számára a leginkább javasolt, ám kismamák esetében szigorúan csak ezeket szabadna, mivel minden anyag, mely a kismama bőrével érintkezik, az óhatatlanul elér a magzathoz a véráram által.

Milyen alapanyagok kerülnek felhasználásra?

A cink-oxid természetes UV védelemmel látja el a bőrfelületet, valamint nyugtató hatással van rá. A titán-oxid ma már közismerten gyulladáscsökkentő hatással bír. A vas-oxid kitűnő természetes színezőanyag, mely nagyon sok szemhéj festékben megtalálható.

A mica egy csillámló ásvány, ami szintén elengedhetetlen kelléke a színes kozmetikumoknak. A serecite és az ultramarine blue hatékony színezőanyagok, és szintén ásványok.

Rengeteg olyan ásványi anyag létezik, melyek különböző színekben pompáznak, és ezeket összekeverve még szélesebb színskála érhető el. Pontosan ez az alapvető oka annak, hogy rengeteg szemfesték, szájfény és pirosító hozható létre anélkül, hogy bármilyen szintetikus vegyi anyagra lenne szükség.

A kismama szépsége

A kismama számára legalább olyan fontos, hogy megőrizze szépségét, hogy foglalkozzon saját magával, mint annak előtte, hogy várandós lett volna.

Ezzel együtt azonban sokkal jobban kell óvnia egészségét, hiszen ma már tudjuk, hogy minden, ami a kismama szervezetébe bejut, az a magzathoz is eljut, és ez legalább annyira igaz a kozmetikumokban található, bőrön keresztül felszívódó méreganyagokra, mint az evés és ivás útján szervezetbe jutó káros anyagokra.

Éppen ezért, a kismamáknak erősen javasolt olyan természetes ásványi anyagokból készült színes kozmetikum használata a smink elkészítéséhez, mely egyáltalán nem tartalmaz szintetikus vegyületeket.


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: