Gátvédelem és a gátvédő vajúdás technika


A gátvédő vajúdástechnika lényege, hogy pont akkor lazítsd el izmaidat, amikor jönnek a szülés érzetek (ne fájásoknak nevezzük), s mikor kell egy kis gyakorlattal melegíteni gátadat, hogy elasztikusabb, rugalmasabb legyen a táguláshoz.

Az ilyen szülések során a szülés érzetek 50 %-kal csökkennek!

Soha nem szabad elfelejtenünk, hogy a baba megszületése után újból feleséggé változunk vissza, s szeretnénk minél gyorsabban visszaállítani „eredeti" állapotunkat ezen a területen is férjünk és nem utolsó sorban önmagunk megelégedésére is.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Egyes természeti népeknél, talán még ma is, a lányok hüvelyét már szinte gyermekkorban edzik, felkészítik a szülésre, s a leendő ara hüvelyének állapotát a törzs „bölcs" asszonyai, talán épp anyósa ellenőrzi. Teszi ezt a túlélésért. Azért, hogy a szülés zavartalanul történjen meg, s utána minimális legyen a fertőzés veszélye. Az ottani klíma, az ottani körülmények között a legkisebb fertőzés is tragikus lehet.

Tudjuk, a karbantartott izom, gyorsabban, szebben gyógyul.

A mi célunkat is hasonlóképpen lehetne megfogalmazni: gátizmunkat a szülésre való legjobb állapotra szeretnénk felkészíteni, szülés után pedig gátunkat ugyanúgy szeretnénk használni, mint terhesség előtt.

Igaz, körülöttünk már orvosok segédkeznek, így a legkisebb veszély esetén is ott a segítség, de ezzel együtt sajnos tapasztaltuk már néhányan, hogy a szülés a maga gyönyörével, örömével együtt azért tud igen kellemetlen mellékhatásokat is produkálni.

 
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: