Klórmentes fürdővíz a babának és a mamának

Száraz bőr? Ekcémás bőr? Érzékeny fájó bőrfelületek? Ezeket a tüneteket leggyakrabban a fürdővíz klórtartalma okozza, illetve felerősíti.

Nem újdonság, hogy a föld ivóvíz készletei kiapadó félben vannak, és amit mi az otthonunkban tiszta vízként fogyasztunk, az megtisztított szennyvíz. Az édesvíz készletünket mi magunk szennyeztük be a gyárainkkal, a hulladékainkkal és ahhoz, hogy ez számunkra fogyaszthatóvá váljon, újabb vegyszereket juttatunk bele. A legerősebb fertőtlenítője a vezetékes víznek a klór.

Köztudomású, hogy a klór rendkívül jó fertőtlenítő szer, a mindennapok során a háztartásunkban is használunk különböző klór tartalmú tisztítószereket. Az eszünkbe jutott már valaha, hogy szeretnénk meginni vagy a szervezetünkbe juttatni a bőrünkön keresztűl? Ugye, hogy nem… Pedig azt tesszük és bár tudunk róla, mégsem törődünk vele.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Néhány tény a klórral kapcsolatosan: a klór erős oxidáló hatású, roncsoló méreg; már kis koncentrációban is rendkívüli módon szárítja a bőrt és roncsolja a nyálkahártyát. A klórgáz veszélyes idegméreg, amely károsítja az agyat és a központi idegrendszert.

Megbízható, mamakényeztető kozmetikumok ide kattintva!

Amikor egy forró fürdőt veszünk, nem csupán a vízgőzt lélegezzük be, klórgáz is keletkezik. A meleg víz hatására a pólusaink kitágulnak, így a klórgáz felszívódása még egyszerűbben végbemegy. A klór szabad gyök és mint tudjuk, a szabad gyökök felelősek a rákos megbetegedések, a szív- és érrendszeri betegségek, a krónikus fáradtság, a bőrbetegségek és az autoimmun megbetegedések egyik forrásának. Nem utolsó sorban a klór gyengíti a samponok, balzsamok és tusfürdők hatását. A bőrünket kellemetlen tapintásúvá, a hajunkat pedig roncsolttá, fénytelenné teszi.

Bőrgyógyászok ajánlásával itt a megoldás: klórmentesítő zuhanyszűrő

Miben lehet segítségünkre ez a zuhanyszűrő?

A KDF 55 egy speciális víztisztító szűrő, amellyel ki tudjuk védeni a klór által okozott problémákat. Bármelyik háztartásban egyszerűen felszerelhető, használatával nap mint nap tiszta vizzel zuhanyozhatunk.

Három szűrőt tartalmaz

Az első a KDF szűrő, amely csökkenti, illetve teljesen eltávolítja a klórt, vasat, hidrogén-szulfidot, arzént, ólmot, higanyt, magnéziumot és krómot a vízből és elejét veszi a baktériumok, algák és gombák elszaporodásának.

A második egy kalciumszulfit réteg, amely a klórt és a kloroformot hivatott kiszűrni. Ez a réteg a KDF hatását egészíti ki.

A harmadik réteg aktív szénszűrőből áll, amely elszíneződést okozó lebegőanyagokat, homokot, iszapot, organikus anyagokat, baktériumokat, vírusokat, mérgeket, valamint a kellemetlen szag- és íz anyagokat távolítja el.

A végeredmény: egy lágy tapintású kellemes fürdővíz Önnek és a kisbabájának !

Gondoljunk csak bele, hogy egy kisbaba, vagy kismama bőre mennyivel érzékenyebb egy átlagos felnőtt bőrétől. A klóros víz sokkalta károsabb a számukra és jóval nagyobb odafigyelést igényelnek. Ha egy erős, felnőtt ember számára is érezhetően káros a klóros víz, akkor mennyire lehet rossz egy kistermetű, még gyenge immunrendszerű, védtelen kisbaba számára?

A bőrproblémák a kisbabáknál?

Ha tehetjük, kerüljük el, hogy már az anyaméhben káros anyagoknak legyenek kitéve, hiszen tudjuk, hogy ha az anya bőrén keresztül a klór bejut a szervezetbe, azt tovább adja a babának is. Szegény picike még csak védekezni sem tud és mi nem is gondolnánk arra, hogy egy ártatlan fürdőzéssel mérgezzük a szemünk fényét.
Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: