Influenza terhesség alatt

Amikor egy kismama az influenza tüneteit tapasztalja saját magán, nem kell megrémülni, alapos tájékozódás kell ahhoz, hogy ne ártson a babának.

Maga az influenza vírus nem árt a magzat fejlődésének, ellenben van jó néhány dolog, ami árthat neki, ezért oda kell figyelni alaposan.

A magas láz árthat a magzatnak, ezért a lázat le kell nyomni, de véletlenül se lázcsillapítóval.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>

Nagyon fontos

VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ PARACETAMOL ÉS IBUPROFEN ALAPÚ GYÓGYSZEREK ÁRTANAK A MAGZATNAK, EZÉRT EZEK SZEDÉSE TILOS!

Aspyrin és Algopyrin szedhető, bár nem javasolt.
 

Lázcsillapítás

A legjobb megoldás, ha homeopátiás gyógyszerekkel csillapítja lázát az influenzás kismama, hiszen ezek természetes alapanyagúak, és nem ártanak a magzatnak.

Lázcsillapításra javasolt homeopátiás készítmények: Aconitum napellus 9CH, Belladonna 9CH, és amennyiben a láz egyre inkább emelkedik, akkor Gelsemium 9CH.

Érdemes homeopátiás gyógykezelésben jártas orvos tanácsát kikérni ebben az esetben.
 

Folyadék és vitamin

Influenza esetén többszörösére kell emelni a folyadék és vitamin bevitelt, mivel a láz és a méregtelenítés révén ezek sokkal gyorsabban feldolgozásra kerülnek a szervezetben.

Nem mindegy, hogy az influenzás kismama milyen folyadékot fogyaszt. A legjobb megoldás a frissen facsart citrusfélék által nyert frissítő, a tisztított víz, esetleg szénsavmentes ásványvíz. Gyógyteák fogyasztása előtt alaposan utána kell nézni, hogy mely gyógyteák alkalmasak fogyasztásra kismamáknak. Legjobb megoldás az áztatással elkészített csipkebogyó tea.

A vitamin adagot érdemes megnövelni, ám ebből is a természetes alapanyagú multivitamin javasolt. Ez erősíti az immunrendszert és megkönnyíti, továbbá meggyorsítja a gyógyulást. Ha pótolni szeretnéd a vitaminforrásaidat vagy csak érdeklődsz a vitaminok iránt, akkor kattints ide!
 

Szemfájdalom

Influenza esetén gyakran tapasztalható szemfájdalom, mely főként az izmok fájdalmán alapul, valamint a láz révén történő kiszáradás miatt.

Amikor az influenzás kismama szemfájást tapasztal, akkor azonnal növelni kell a folyadékbevitelt, mert lehetséges, hogy ez a kiszáradás első jele.

Másrészről nem érdemes gyógyszereket szedni, sokkal természetesebb és hatékonyabb a kamilla borogatás. Végső esetben lehet szemcseppet alkalmazni, mely hűsíti és nyugtatja a szemet, de tudni kell, hogy ennek révén is kerül olyan vegyi anyag a szervezetbe, melyre nincs szüksége a magzatnak.
 

Ízületi és izomfájdalom

Az ízületi és izomfájdalom általában az influenza velejárója. Várandós állapotban nem szabad erre fájdalomcsillapítót alkalmazni.

Erős fájdalomcsillapító hatása lehet a fokozott kalcium és magnézium bevitelnek, melyre amúgy is nagy szüksége van a magzatnak, tehát ez nyugodtan meg lehet duplázni ilyen esetben, és az izomfájdalom is nagyon gyorsan enyhülni fog ennek hatására.
 

Orvosi felügyelet

Természetesen, a fent leírtak nem azt jelentik, hogy a kismama ne menjen orvoshoz, ha influenzás, ám érdemes olyan orvos segítségét kérni, akiről tudvalevő, hogy ismeri és alkalmazza a homeopátiás és természetes készítményeket.


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: