Önnek jól kell aludnia

Előző írásban egészen pontosan kifejtésre került, hogy milyen károkat okoz az emberi szervezetben még a részleges kialvatlanság is, ez a veszély fokozottan fennáll várandósság esetén.

Terhesség ideje alatt tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy minden egyes összetevőt, melyre a magzatnak szüksége van, azt kizárólag a kismamán keresztül képes elérni.

Így jut el a magzathoz a táplálék, a szükséges vitaminok és ásványi anyagok, és tulajdonképpen valóban minden, ami a fejlődéséhez szükséges.

Amennyiben figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a magzat milyen mértékű és sebességű fejlődésen megy keresztül születése pillanatáig, akkor nagyon is elképzelhető, hogy egyetlen napig tartó figyelmetlenség is gátolhatja őt a fejlődésben, akár problémákhoz is vezethet a későbbiekben.

A terhesség ideje alatt elképesztő mennyiségű és mértékű sejtosztódás jön létre ahhoz, hogy a magzat kifejlődjön és ehhez rengeteg táplálékra és egyéb fontos összetevőkre van szükség. Soha nem szabad megfeledkezni arról, hogy a megfelelő mennyiségű alvás nélkül nem jön létre optimális állapot, ami a magzat fejlődéséhez és növekedéséhez szükséges.

Ez a kérdés ugyanakkora felelősséget kíván a kismama részéről, mint a táplálkozással kapcsolatos dolgok. Muszáj a kismamának gondoskodni megfelelő pihenésről és regenerálódásról, amire nem csupán neki, de a magzatnak is szüksége van.

Arról is esett már szó, hogy amennyiben egy ember részlegesen nem alussza ki magát, akkor a szervek működése valamilyen mértékben módosul. Ez kihat a hormonháztartásra, nyirokrendszerre, és még rengeteg más folyamatra a szervezeten belül.

Amennyiben ez terhesség ideje alatt történik, akkor a módosult szervezeti működések által olyan anyagok juthatnak el a babához, ami módosítja fejlődését, ebből adódóan a rendszeres kialvatlanság akár magzati rendellenességekhez is vezethet. Nem szabad kockáztatni, a kismamának feltétlenül szükséges elegendő mennyiséget pihenéssel töltenie.


Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások: