A terhesség 7. hete

Az embrió hossza már a 7-9 mm-t is elérheti, a kézfej és az újkezdemények kialakulnak, s a kicsi kis szíve már 145-t ver percenként. Látszanak az orrlyukak és a nemi szerve is jelen van már, de még nem lehet megállapítani a nemét.

A hormonváltozások pattanásokat eredményezhetnek, s hangulatod is ingadozó lehet. Ám ez utóbbinak lelki gyökerei is lehetnek, mivel lassacskán elkezded felfogni, mi is történik épp veled.

-- >> Így készülj a babára! Katt! - >>


Ne aggódj! Biztos minden rendben lesz! :))

Ha stresszelsz vagy görcsölsz, azzal árthatsz mindkettőtöknek.

Ha ikreket vársz, egyél többet, mert kis hízással a terhesség elején elősegítheted a babák egészséges fejlődését (ikrek esetében gyakori a koraszülés).


Tovább >>

Kérdezz vagy szólj hozzá a fenti témához! Tapasztalataid más kismamáknak nagy segítség lehet. :-)


Neved vagy beceneved: (Meg fog jelenni)
E-mail címed: (Nem fog megjelenni)
Hozzászólásod/kérdésed:
Eddigi hozzászólások:
anonym 2011.01.23 18:29:04
Szia Eszter, azt javasolom menj el genetikai tanácsadásra, lehetőleg a pároddal együtt, ott majd segítenek abban, milyen vizsgálatokra, illetve mire van szükség ahhoz, hogy egészséges terhességed legyen. Nagyon sok dolog függvénye, hogy egy magzat életképes marad-e, és kizárólag megfelelő vizsgálatokkal lehet kiszűrni a probléma okát.

Eszter 2011.01.21 09:54:30
Ez mind szép és jó, de nekem volt már két terhességem,ez elsőt muszáj volt elvetetni, de a másikat meg akartam tartani, de életképtelen volt. Ez miért lehet??? De félek hogy ha mkegint terhes leszek akkor megint ez történik.